NOVAK ĐOKOVIĆ

Slavni australski Hrvat stao uz Đokovića i poručio: Vidite što trpimo dvije godine

Foto: Profimedia

SLAVNI bivši australski košarkaš hrvatskog podrijetla Andrew Bogut pomno prati razvoj situacije s Novakom Đokovićem i na društvenim mrežama daje podršku najboljem svjetskom tenisaču, koji u smještaju s imigrantima očekuje odluku o dopuštenju ulaska u Australiju.

Bogut je od početka pandemije žestoki kritičar australske vlade i nekonzistentnosti njenih epidemioloških mjera te tvrdi da se Australci ne trebaju ljutiti na Đokovića što se bori za svoja prava, nego na vladu koja im je oduzela njihova.

Poslao poruku međunarodnim medijima

"Sad vidite što australski narod mora trpjeti posljednje dvije godine. Nosi masku, ne nosi masku. Cijepi se, ali ne ovim cjepivom. Ovaj ili onaj sustav testiranja. Otvori/zatvori granice. Ova zemlja je puna nesposobnih političara koji ne bi mogli organizirati ni ševu u bordelu", napisao je Bogut kao poruku međunarodnim medijima koji tek uče o australskim protu-covid zakonima.

Bogut je podijelio i nekoliko tvitova koji tvrde da slučaj Đoković nema veze s javnim zdravljem, nego s kažnjavanjem neposlušnih te upozoravaju na ironiju kako se u zemlju ne puštaju necijepljene zdrave osobe, ali puštaju cijepljene i zaražene.

Podijelio snimku kola pred Đokovićevim hotelom: Udri jače

Postavio je i pitanje smiju li u zemlju ući tenisači koji su prije 8-9 mjeseci primili cjepivo koje štiti do šest mjeseci.

Kada je vidio snimku na kojoj srpski navijači pred Đokovićevim hotelom plešu užičko kolo, podijelio ju je i na hrvatskom/srpskom napisao: "Udri jače."

Bogut je 2005. bio prvi izbor NBA drafta, a 2015. je osvojio naslov prvaka s Golden State Warriorsima. Ponosi se svojim hrvatskim podrijetlom i često ljetuje u domovini svojih roditelja.

Pročitajte više