Slavni hrvatski rukometaš preuzeo klupu premijerligaša

Foto: Getty Images/Guliver Image

PROSLAVLJENI hrvatski rukometaš Davor Dominiković preuzeo je mjesto trenera u hrvatskom prvoligašu Sesvetama.
 
Dominiković je jedan od najtrofejnijih hrvatskih rukometaša, osvojio je svjetsko i olimpijsko zlato, svjetsko i europsko srebro, dva zlata na Mediteranskim igrama, a iz bogate riznice klupskih trofeja možemo izdvojiti naslov Lige prvaka. Igrao je u najjačim ligama svijeta, nastupao je za čak 11 klubova u karijeri, poput Barcelone, Kiela, Hamburga, Zagreba...
 
Bivši stup obrane hrvatske reprezentacije trenersku karijeru započeo je u Dubravi, gdje je s legendarnim hrvatskim vratarom Vladom Šolom došao do dobrih rezultata, a još se bore s Nexeom za nastup u SEHA ligi sljedeće sezone. Njegov rad prepoznao je i Lino Červar, koji ga je postavio za pomoćnog trenera hrvatske rukometne reprezentacije.
 
RK Sesvete su ove sezone prvi put nastupale u najelitnijem rangu hrvatskog rukometa, a ostanak u Premijer ligi izborili su pobjedom tri kola prije kraja protiv izravnog konkurenta Karlovca 28:24.
 
"Pratim MRK Sesvete već duže vrijeme, što kroz medije, što od mog prijatelja Igora Vorija koji je odrastao u Sesvetama, a poznajem duži niz godina predsjednika Ćurkovića i ono što me privuklo u Sesvete je ambicioznost kluba, a to je odlika koja je i mene krasila tijekom igračke karijere. Ovom prilikom želim zahvaliti i ljudima iz RK Dubrave: predsjedniku, treneru, kondicijskom treneru i igračima na povjerenju koju su mi ukazali ove sezone i želim im svu sreću u preostale dvije utakmice. Što se tiče naše momčadi, gledao sam nekoliko utakmica Sesveta ove sezone, između ostalog bio sam za vikend i u Karlovcu. Riječ je o mladoj i talentiranoj ekipi, kao što je i većina u ligi, a uz nekoliko pojačanja na ljeto stvorit ćemo nadam se dobru ekipu koja će konkurirati za ulazak među četiri najbolja, tj. za ulazak u Ligu za prvaka. To nije lak posao, u ligi je dosta dobrih ekipa i mislim da je naša liga malo podcijenjena, ali dat ćemo sve od sebe da ostvarimo taj cilj. Ja inače sam zagovornik pristupa da se ide iz utakmice u utakmicu i da svaki put pokušamo biti sve bolji te da na taj način napredujemo svi. Od igrača do mene kao trenera, a u konačnici kluba u cjelini", rekao je Dominiković nakon potpisa ugovora.
 
Dominiković će na klupi Sesveta zamijeniti Davorina Štrleka, oca hrvatskog rukometnog reprezentativca Manuela.
 
 

Pročitajte više