KORONAVIRUS U SPORTU

Slavnog golmana zarazila supruga koja je prekršila samoizolaciju: "Briga me za linč"

Foto: Instagram

LEGENDARNI turski golman Rüstü Recber bori se za život nakon što je zaražen koronavirusom.

Turski mediji pišu kako je za situaciju kriva njegova supruga Isil koja je prije nekoliko dana stigla iz SAD-a te nakon toga prekršila 14 dana zadane samoizolacije.

Odmah po dolasku u Tursku otišla je u svoj kozmetički salon i tako ugrozila mnoge, a zasad najviše svog supruga i nogometnu legendu.

Sada je na udaru turske javnosti i jučer je prekinula šutnju.

"Briga me za linč, neka Rüstüu bude bolje, to mi je jedino bitno", prenose Turci njenu izjavu.

Ne može posjetiti supruga u bolnici koji je u izrazito teškoj situaciji.

S druge strane, novinar turskog Hürriyeta Savaş Özbey napisao je kako je Isil upala u zamku jer je mentalitet turskog naroda pogrešan u borbi s koronavirusom zbog kojeg je, uostalom, nastradala i 46-godišnja legenda.

"Imamo poteškoća u razumijevanju i prilagodbi oko novih uvjeta. Teško se odričemo svojih navika i spori smo. Upravo je to bila zamka u koju je upala Isil Recber. Mislite li da će ovakva izaći na TV i braniti se? Koliko god žali, toliko se i srami. Nema šale, naša je dužnost da zauzmemo stav i budemo ponizni. Možemo naštetiti svojim voljenima ili drugim ljudima koje ne znamo ako se ne promijenimo", zaključuje.

Recber je inače rekorder po broju nastupa za Tursku za koju je branio 124 puta, uključujući Europska prvenstva 1996., 2000. i 2008. godine te Svjetsko prvenstvo 2002. godine, kad su osvojili treće mjesto. Hrvati ga posebno pamte po tome što je Mladenu Petriću obranio odlučujući penal u četvrtfinalu Eura 2008. i izbacio Hrvatsku u dramatičnom četvrtfinalu. 

Od 2003. do 2006. bio je član Barcelone za koju je imao četiri nastupa u La Ligi, a 2012. je zaključio karijeru u Bešiktašu.

 

Pročitajte više