Slaže se sastav za Argentinu: Badelj ulazi, Kramarić ispada

ZLATKO DALIĆ u svojoj premijernoj utakmici na SP-u protiv najbolje afričke reprezentacije pokazao je da čita igru i prilagođava se situaciji na terenu. Razmišlja drugačije od većine prethodnika, pa je u svega nekoliko utakmica na klupi isprobao niz varijanti i promjena bez kojih ne može dugo opstati u turniru. 

Za Argentinu ima nekoliko varijanti i to je najbolja vijest uoči sutrašnje utakmice (20 sati, Nižnji Novgorod). 

Argentina mora napasti nakon remija s Islandom u prvoj utakmici, dok Dalić tvrdi da mu je to najlakša utakmica na SP-u. Kaže da će i on napasti i - veseli se spektaklu. 

"Imamo igrače koji mogu zaustaviti bilo kojeg igrača na svijetu", poručuje izbornik.

Naravno, Messija nitko ne može čuvati sam, a Dalić je protiv Brazila iskušavao i varijantu s Vidom na lijevom beku umjesto Strinića. U tom slučaju, na stopera bi ušao Vedran Ćorluka. Za očekivati je da izbornik neće mijenjati obranu koja je protiv Nigerije odradila jako dobar posao, na čelu s Dejanom Lovrenom. 

No, promjena se očekuje u sredini terena. Dalić će protiv Argentine posegnuti za zadnjim veznim, uvest će Badelja, pa će prema tim kombinacijama iz sastava ispasti Andrej Kramarić. Dalić ne mijenja Marija Mandžukića, ali mora pronaći način da on dobije konkretnije lopte. Luka Modrić ide na poziciju polušpice gdje ga je Dalić gurnuo u ključnim susretima za plasman na SP. Badelj će igrati u paru s Rakitićem, a na krilima su Rebić i Perišić koji često mijenjaju mjesta. 

Večeras u Novgorodu Hrvatska će odraditi posljednji trening pred utakmicu u kojoj može osigurati osminu finala.

Izbornik Argentine posljednjih dana uigrava velike izmjene u sastavu u odnosu na susret s Islandom. Iz sastava bi mogli ispasti Biglia, Rojo, Di Maria i Maxi Meza. Na Hrvatsku bi krenuli s formacijom 3-4-3, sa sljedećim imenima:

Pročitajte više