KVALIFIKACIJE ZA SP 2022

Slovački izbornik: Hrvatska je favorit, ali osjećamo da imamo šansu

Foto: Joel Marklund/Guliver

IZBORNIK slovačke reprezentacije Štefan Tarkovič najavio je susret s Hrvatskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. Za razliku od kolege na hrvatskoj klupi Zlatka Dalića, koji ne može računati na Luku Modrića, Antu Budimira, Joška Gvardiola i koji tek treba vidjeti što je s Dominikom Livakovićem, Tarkovič je potvrdio da su mu svi igrači zdravi i da su svi dobili negativne rezultate testova na koronavirus.

Tarkovič tvrdi da zna sve o Hrvatskoj, a izostanak Modrića ne vidi kao nerješiv problem za Hrvatsku.

"Ovo sam već komentirao, Hrvatska nije momčad za jednog igrača, mislim da može nadomjestiti izostanak Modrića. Ima jake pojedince koji nastupaju u vrhunskim europskim klubovima i u njima igraju ključne uloge. U toj momčadi ima puno kvalitete, usporediva je s našim suparnicima s Eura."

Slovačka je na Euru nastupala u skupini sa Španjolskom, Švedskom i Poljskom i nije prošla grupu. Nakon startne pobjede protiv Poljske upisala je dva poraza.

"Hrvatska je prvi favorit za direktan odlazak na Svjetsko prvenstvo iz naše skupine, ali u njoj se stvari odvijaju tako da nitko nema pravo podcijeniti nikoga, a mi osjećamo da imamo šansu i napravit ćemo sve da je iskoristimo."

Slično kao i izbornik govorio je Milan Škriniar. I on je prokomentirao da je skupina bodovno zgusnuta, da je Hrvatska favorit, ali da šanse ima i Slovačka.

Pročitajte više