Milan je izabrao novu devetku. Slovenac u rekordnom transferu stiže na San Siro?

Foto: EPA

MILAN je pronašao napadača kojeg će dovesti u ljetnom prijelaznom roku, i to u transferu koji će biti novi rekord kluba, javlja La Gazzetta dello Sport. Izbor je pao na slovenskog napadača Red Bull Leipziga, 20-godišnjeg Benjamina Šeška. Mladi napadač, koji je za Sloveniju odigrao već 27 utakmica i postigao 11 golova, prema Transfermarktu vrijedi 40 milijuna eura. Milan je spreman taj iznos debelo premašiti i ponuditi njemačkom klubu i više od 60 milijuna.

Ako RB Leipzig bude prihvatio ovu ponudu, Šeško će postati najskuplji nogometaš u povijesti Milana. Taj rekord trenutačno drži Rafael Leao. Milan ga je doveo iz Lillea 2019./20. u transferu vrijednom 49.5 milijuna eura.

Milanov problem u ovom poslu je izlazna klauzula slovenskog napadača. Pod ugovorom je do ljeta 2028. godine, a iznos za njegov raniji odlazak iz kluba vezan je uz njegove izvedbe. Kako se navodi, taj iznos je sad 65 milijuna eura, a mogao bi narasti i na 75 za igrača koji je u 40 utakmica ove sezone postigao 16 i asistirao za dva gola.

Pročitajte više