Slovenci maskirani u zaštitare oteli zastavu Turcima. Uslijedili su kaos i osveta

Foto: Profimedia

FENERBAHČE je nakon pobjede 3:1 nad Mariborom na svom terenu pobijedio i na uzvratu u Sloveniji (3:0) te se lako plasirao u play-off Konferencijske lige. Pet minuta prije kraja utakmice u Ljudskom vrtu došlo je do u Sloveniji neviđenih nereda. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ NEREDE

Pripadnici Viola, navijačke skupine koja prati Maribor, nešto ranije su izveli diverziju. Nekoliko njihovih članova prerušilo se u zaštitare te su s tribine na kojoj su bili gostujući navijači Genc Fenerbahceliler ukrali jednu od udarnih zastava GFB-a.

Zna se što to znači za navijačku skupinu kojoj suparnik otme transparent. Zbog ultimativne sramote mora se rasformirati. Zato su Turci poduzeli ekspresnu i brutalnu osvetu. S istočne tribine stadiona krenuli su u juriš prema sjevernoj, na kojoj su ultrasi Maribora.

Dijelom su prema njima nadirali preko tribina, a dijelom trčeći uz teren. Zato je sudac prekinuo meč. I dok su igrači gledali stampedo Turaka prema Slovencima, gosti su se probili na tribinu domaćih te u žestokom fajtu vratili zastavu koju si im bili uzeli. 

Pročitajte više