Slovenci provode rukometnu revoluciju? Neviđenom taktikom uništili su Poljake

Foto: Profimedia

SLOVENSKI rukometaši deklasirali su domaćine Poljake s 32:23 u drugom kolu skupine B Svjetskog prvenstva. Momčad koju vodi Uroš Zorman dominirala je kroz cijelu utakmicu, a pritom je koristila i taktiku kakva se inače ne viđa na rukometnim terenima. 

Naime, kad bi Slovenci imali igrača više te tako u napadu mogli igrati šest na pet, oni bi jednog igrača ostavili u obrani te bi u napadu tako igrali pet na pet. Iako je mnoge pratitelje rukometa ta taktika začudila, bila je efikasna i Poljaci nisu imali rješenje za nju. Slovenija je tom taktikom otvarala više prostora za svoje brze igrače za igru jedan na jedan, a uz to je imala i "osigurača" u obrani.

"Zabili smo dosta golova, ne vidim problem s taktikom"

"Imamo brze igrače i nama je praktički lakše igrati bez nekog na liniji jer tako ima više mjesta za nas brzance. Obično imate te velike tipove koji se bore u sredini, a povremeno gotovo da postanu dodatni branič protivniku pa naši brzi igrači ne mogu uvijek izvesti svoje akcije", pojašnjava slovenski as Jure Dolenec te naglašava da taktika funkcionira i Slovenci će je nastaviti koristiti.

U tim situacijama najčešće je u obrani ostajao kružni napadač Blaž Blagotinšek. "Što reći... To morate pitati našeg trenera. Tako mi igramo", izjavio je nakon utakmice pa uz smiješak dodao: "Bih li radije sudjelovao u napadu? Da, ali ovo je naša taktika. Zabili smo dosta golova tako da ne vidim nikakav problem."

 

Pročitajte više