EUROBASKET

Slovenci u šoku nakon poraza od BiH. Kapetan: Što se dogodilo? Pitajte izbornika!

Foto: EPA-EFE

U DRAMATIČNOJ utakmici trećeg kola skupine B na Eurobasketu reprezentacija BiH je šokirala Sloveniju te ju je pobijedila 97:93. Ekipa BiH je odigrala fantastičnu utakmicu protiv aktualnog prvaka Europe te se nije prepala Luke Dončića i Gorana Dragića.

Slovenija je prvu četvrtinu dobila 32:26, ali su košarkaši BiH odigrali sjajnu drugu četvrtinu i dobili je 23:20. BiH je i u trećem periodu igre odigrala bolje i tih je deset minuta dobila 23:21. U napetoj i dramatičnoj četvrtoj četvrtini BiH se nije predavala i napravila je senzaciju protiv velikog favorita za zlato.

Jednu od najvećih senzacija dosadašnjeg dijela turnira bosanskohercegovački košarkaši su žestoko proslavili, dok su igrači iz suprotnog tabora bili vrlo nezadovoljni, a reakcije iz slovenskih medija svjedoče o tome da je ova utakmica potencijalno u prvi plan gurnula probleme između igrača i stručnog stožera.

Dončić se nije pojavio ispred medija

Znakovito je da je većina slovenskih igrača dala izjavu nakon dvoboja. Ipak, jedan od onih koji su izbjegavali medije u širokom luku je najveća zvijezda ekipe i cijelog turnira Luka Dončić. Slovenski portal Ekipa24 se pita što se s njim dogodilo na utakmici.

Izbornik Aleksander Sekulić bio je kritičan prema svojim igračima: "BiH je zasluženo pobijedila. Mi nismo bili pravi od prve minute, dali smo im previše prostora i zabijali su nam sa svih pozicija. Nadam se da ćemo nešto naučiti iz ovog poraza jer nas u utorak čeka još jedna teška utakmica, protiv domaćina Njemačke."

Dragić se obrušio na izbornika

Jedan od onih koji su bili posebno nezadovoljni je Klemen Prepelič. "Roberson nam je zabio šest trica prije nego što smo reagirali na ono što se događa. Morali smo izlaziti na njega dublje. Ako se ne možemo prilagoditi tako jednostavnim stvarima, onda ne znam što radimo ovdje", poručio je.

Kapetan Goran Dragić, 36-godišnji razigravač, po ulasku u igru preporodio je slovenski napad. Dao je sedam poena i upisao dvije asistencije. "Bila je to loša utakmica. Igrali smo bez energije i to se prenijelo na cijelu utakmicu, utakmica obično završi onako kako je otvoriš", rekao je.

U slovenskom javnom prostoru se postavlja pitanje zašto Dragić nije igrao u drugoj i trećoj četvrtini, periodu u kojem se cijela momčad jako mučila. Kapetan reprezentacije odrješito je odgovorio: "Ne znam što se događa. Pitajte izbornika!"

Pročitajte više