SP u rukometu

Slovenci u zadnjoj sekundi spasili bod protiv Švedske i ostali u igri za prolaz dalje

Foto: EPA

RUKOMETAŠI Švedske i Slovenije su u drugom kolu druge faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu remizirali rezultatom 28:28.

Šveđani su bolje otvorili susret te su do sedme minute vodili s tri razlike zahvaljujući seriji 4:1. Njihova je prednost pomalo rasla do 18. minute kada je Max Darj pogodio za 11:6. To je ujedno bila i najveća švedska prednost u prvom dijelu.

Slovenci su serijom 8:4 na poluvrijeme otišli samo s golom zaostatka

Uslijedio je nalet Slovenaca do kraja prvog dijela. Gajič i Zarabec s tri te Mačkovšek s dva pogotka su predvodili seriju 8:4 u posljednjih 12 minuta, a Slovenija je na odmor otišla samo s golom zaostatka (15:14).

Početkom drugog poluvremena se igralo na valove. Prvo su serijom 3:0 Slovenci u 36. minuti došli do prednosti rezultatom 18:17. Bilo je to ujedno i njihovo prvo vodstvo na utakmici. Ipak, nije dugo trajalo jer su Šveđani odgovorili serijom 4:0 (21:18) i ponovno preuzeli vodstvo.

Bombač je predivno asistirao Gaberu koji s crte donosi bod Sloveniji

Slovenski izbornik Ljubomir Vranješ je pozvao minutu odmora koja je urodila plodom, a njegova reprezentacija je odmah smanjila zaostatak na jedan pogodak (22:21).

Do kraja se igralo gol za gol, a Slovenci su ponovno poveli u 57. minuti rezultatom 27:26 kada je Blaž Janc zabio na prazan gol. Ipak, Šveđani u sljedećem napadu odgovaraju golom s lijevog vanjskog i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Wanne je u posljednjem švedskom napadu zabio za vodstvo 28:27, ali je u posljednjoj sekundi Gaber na asistenciju Bombača postavio konačni rezultat.

Kod Šveđana je najbolji sa sedam golova bio Hampus Wanne, dok je kod Slovenaca briljirao Dragan Gajić također sa šest pogodaka.

Švedska u zadnjem kolu igra s Rusijom, a Slovenija s Egiptom

U posljednjem kolu Švedska u nedjelju od 20:30 igra protiv Rusije, dok Sloveniju od 18 sati očekuje okršaj protiv domaćina Egipta. U toj skupini je još uvijek sve otvoreno i sve četiri navedene reprezentacije mogu proći u četvrtfinale.

Posebno je to zanimljivo iz hrvatske perspektive. Naime, ako Hrvatska izbori četvrtfinale, u njemu će igrati protiv jedne od reprezentacija iz skupine IV.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više