Slovenci: Velikan se uključio u borbu za Vipotnika. Dinamo će to teško pratiti

Foto: NK Maribor

SLOVENSKI napadač iz redova Maribora Žan Vipotnik (21) najveći je ovosezonski hit tamošnjeg prvenstva. U svim natjecanjima Vipotnik je zabio 23 gola što je odmah pokrenulo glasine da bi se iduće sezone mogao iskušati među daleko ozbiljnijom konkurencijom. 

Najprije su se među klubovima zainteresiranim za potpis reprezentativca Dežele počeli spominjati Dinamo i Crvena zvezda. Dinamo je u potrazi za novim napadačem i spreman je potrošiti pozamašnu cifru kako bi se pojačao na toj poziciji pa mu je, nakon Rijekinog Matije Frigana, za oko zapeo i prvi strijelac slovenske lige te odnedavno reprezentativac Slovenije.

Agent potvrdio interes 

Međutim, prva Dinamova ponuda od 2.8 milijuna eura je odbijena, a prema najnovijim vijestima iz Slovenije Vipotnik je sve dalje i dalje od Maksimira. Naime, portal Nogomania piše da se u borbu za njega uključio škotski velikan i aktualni prvak Celtic. 

"Istina je, Celtic je zainteresiran za Žana, ali nisu jedini klub", izjavio je njegov agent Sašo Župan. Prema slovenskim medijima Vipotnik je osobna želja trenera Celtica Angea Postecogloua i Škoti su za njega voljni platiti od 3.5 do 4 milijuna eura. Teško je očekivati da će Dinamo ući u licitiranje oko tolikih cifri.

Pročitajte više