RUKOMETNI EURO

Slovenija ostala u igri za polufinale Eura. Pogledajte kaos u njihovoj skupini

Foto: EPA

SLOVENIJA je pobjedom 29:24 nad Portugalom ostala u igri za polufinale Europskog prvenstva.

Nakon što se u početku igralo gol za gol Portugalci su sredinom prvog poluvremena najčešće imali prednost od dva gola razlike. Serijom Slovenije od 3:0 došlo je do preokreta (12:11) da bi Portugal, hit ovog Eura, poluvrijeme završio vodstvom 15:14.

Predvođeni Jancom i Mačkovšekom, koji su zabili pet golova, Slovenci su stigli do bitna dva boda te ostali u igri za polufinale. Portugalce je predvodio Gomes s pet golova, a Frade je dao četiri.

Slovenija i dalje u igri, mora pobijediti Norvešku

Portugal je ovim porazom ostao bez šansi za završnicu turnira, a tek sada slijede prave borbe za rasplet komplicirane skupine.

Očekuje se da će Norveška osvojiti prvo mjesto, no ništa još nije gotovo.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Norveška danas od 18:15 igra protiv Islanda, a važnu utakmicu od 20:30 igraju Mađarska i Švedska u kojoj Mađari moraju pobijediti.

Ova skupina igra i sutra kada se očekuje rasplet. Na programu su susreti Portugala i Mađarske (16 sati), Norveške i Slovenije (18:15) te Islanda i Švedske (20:30).

Na koga će Hrvatska?

Podsjetimo, Hrvatska će sutra protiv Španjolske igrati za prvo mjesto skupine i ako pobijedi, ići će na drugoplasiranu momčad iz ove skupine.

U slučaju poraza od europskog prvaka, protivnik Červarovih izabranika trebala bi biti Norveška od koje se očekuje osvajanje skupine.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Pročitajte više