Slovenija traži novog košarkaškog izbornika: Zdovc odlazi

IZBORNIK slovenske košarkaške reprezentacije Jure Zdovc (42) najavio je povlačenje s dužnosti zbog trenerskih obveza koje ima pri ljubljanskoj Olimpiji.

"Jednostavno je neodgovorno voditi tako dva velika projekta, a s obzirom da za kruh zarađujem i u Olimpiji, imam obveze prema njoj. Vođenje reprezentacije je bilo iskušenje za koje ne bi mogao reći da li je bilo uspješno ili ne, ali cilj nismo ispunili. Veseli me da su igrači pokazali karakter, hrabrost i borbenost, ali nažalost su nam se ozljede ispriječile da bismo došli do medalje",  rekao je Zdovc koji je na Europskom prvenstvu u Poljskoj Sloveniju vodio do osvojenog četvrtog mjesta.

"Velik je to stres, koji nikomu ne bih poželio. Možda sam si sam kriv, što sam si zadao tako visok cilj, ali ako nemaš visoki cilj niti ne možeš doći blizu",  dodao je samokritični Zdovc.

Iz Slovenskog košarkaškog saveza u međuvremenu su krenuli u potragu za novim izbornikom, pa se tako najčešće u tom kontekstu spominju imena Memija Bečiroviča, aktualnog trenera belgijskog Oostendea, Tome Mahoriča, dosadašnjeg Zdovcovog pomoćnika, te Saša Filipovskog.

Iz Slovenskog košarkaškog saveza su najavili da će najkasnije do Božića pronaći novog izbornika koji će reprezentaciju dogodine voditi na Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

Pročitajte više