MMA

Slovenski borac kojeg je napao Dagestanac: Nikad nisam vrijeđao muslimane

Foto: Screenshot

PRIREDBA KSW 58, koja je održana proteklog vikenda u poljskom Lodzu ostat će najviše upamćena po velikoj tučnjavi u ringu nakon borbe između Slovenca Uroša Jurišića i Dagestanca Šamila Musaeva.

Podsjetimo, Musaev je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, a nakon borbe je prišao slovenskom borcu i bacio ga na pod te ga počeo udarati. Uskoro su se umiješali članovi oba tima. S obzirom na to da je menadžer dagestanskog borca Ivan Dijaković menadžer i Roberta Soldića, KSW-ovog prvaka kojeg Jurišić proziva već godinama, nije trebalo dugo čekati na Soldićevu reakciju.

Jurišić je danas na svojem Instagram profilu podijelio objavu u kojoj naglašava kako su ga lažno napali i optužili da je vrijeđao muslimane i islam, što je navodno uzrokovalo probleme nakon borbe.

Na svojem Instagram profilu slovenski borac je objavio: "Želim se osvrnuti na laži Musaeva i njegovom tima. NISAM I NIKAD NE BIH VRIJEĐAO NEČIJU RELIGIJU. Imam puno jako dobrih prijatelja koji su muslimani, a mnogi od njih su Dagestanci. Ne mogu vjerovati da netko ide toliko nisko i optužuje me za takve stvari. Mogu se nositi s drugim optužbama s njihove strane, ali s ovim su pretjerali. Živimo u svijetu u kojem nas još uvijek pokušavaju podijeliti na temelju nacionalnosti, boje kože, vjere, obrazovanja... Ne bih nikad rekao nešto takvo. Sve vas volim."

KSW je nakon događaja rekao kako će provesti internu istragu te disciplinirati odgovorne za tučnjavu.

Pročitajte više