SLOVENSKI IZBORNIK DAO OSTAVKU NA TELEVIZIJI "Vidim sjajnu budućnost, ali bez Srećka Kataneca"

Screenshot: Youtube

NESRETNI poraz od Engleske (0:1) na Wembleyu, Kaneovim golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, znači da Slovenija kolo prije kraja kvalifikacija ostaje bez SP-a.

Ali, zbog toga je ostala i bez izbornika. Srećko Katanec, koji je Sloveniju odveo na prvo EP i SP u povijesti (2000. i 2002.), ostavku u svom drugom mandatu nakon četiri godine podnio je u izjavi za Televiziju Slovenije.
 
"Vidim svijetlu budućnost ove reprezentacije, ali bez Srećka Kataneca. Utakmica protiv Škotske u nedjelju bit će moja zadnja na klupi Slovenije."

Za razliku od prvog izborničkog mandata, kojeg je okončao nakon što je Zlatko Zahovič vrijeđao Kataneca zbog hrvatskog porijekla, izbornik zaslužan za najveće uspjehe slovenskog nogometa sada odlazi uzdignuta čela:
 
"Rekao sam momcima u svlačionici da budu ponosni, igrali su savršeno i nisu zaslužili ovaj poraz. Da nismo imali pritisak pobjede, napravio bih izmjene. Ovaj poraz računam kao pobjedu. Nogomet je nekad okrutan. Moram reći da je ovo jedna od naših taktički najboljih utakmica. Igrači su zaslužili pune Stožice u nedjelju protiv Škotske."
 
Katanec (54) je u dvije gaže na klupi Slovenije proveo ukupno osam godina. 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više