Slovenski mediji: Dečki, kapa do poda i glave gore!

"AMERIKANCI u zadnjim sekundama poslali Sloveniju kući", sažetak je novinskih naslova u Sloveniji dan nakon što su se rasplele stvari u grupi C na Svjetskom prvenstvu. Poslije drame koja se odvijala u završnicama utakmica, Slovenci su za dlaku ispali, no tamošnji mediji nisu ogorčeni. Svojim nogometašima priznaju da su dali sve od sebe.

"Engleska je zasluženo dobila utakmicu protiv Slovenije. Nadigrala nas je, imala je hrpu priliku, ali je na kraju morala strahovati od našeg izjednačenja", piše Dnevnik, a u drugom njihovom članku stoji:

"U trenutku kad je njemački sudac Stark u Port Elizabethu odsvirao kraj, Slovenija je usprkos porazu 1:0 od Engleske bila u osmini finala. No, prva zvijezda SAD-a Donovan je u drugoj minuti nadoknade u Pretoriji zabio za 1:0 protiv Alžira i Slovence poslao kući."

Dnevnik Večer piše da je "slovenska reprezentacija na vrlo tragičan način rekla zbogom SP-u":

"Slovenska reprezentacija izgubila je od nadmoćne Engleske. Obje bi momčadi bile u drugoj rundi da se u drugoj utakmici između Alžira i SAD-a nije igrala sudačka nadoknada", navodi Večer.

Najviše su se raspisali u Žurnalu24.

"U scenariju kakvog se ne bi postidio ni Alfred Hitchcock, Slovenija je u posljednjem trenutku ispala sa Svjetkog prvenstva", počinje Žurnal24 tekst naslova "Dečki, kapa vam do poda i glave gore!", u kojem su opisali pet ključnih stvari za Sloveniju na SP-u:

"1. Gol Defoea koji je odlučio utakmicu
 2. Prvo poluvrijeme protiv SAD-a koje je možda bilo najboljih 45 minuta ove reprezentacije
 3. Drugo poluvrijeme protiv SAD-a, najniža točka slovenskog nogometa u JAR-u
 4. Pobjeda protiv Alžira, tri boda koja su otvorila vrata u osminu finala. Nezaboravni, povijesni Polokwane
 5. Euforija, igrači i novinari daleko od doma osjećaju nogometnu euforiju u Sloveniji", navodi se u tekstu Žurnala.

Pročitajte više