TRANSFERI

Službeno: Barcelona je hitno dovela Kolumbijca koji će riješiti stopersku krizu

Foto: Guliver Image/ Getty Images

BARCELONA je danas sazvala hitan sastanak na Camp Nouu nakon što se ozlijedio Thomas Vermaelen. Njegova ozljeda dodatno je oslabila već narušenu obranu španjolskog prvaka nakon ranije ozljede Samuela Umtitija.

Trener Ernesto Valverde od čelnika kluba hitno je zatražio novog braniča, a klub mu je tu želju ispunio već danas. Katalonski velikan dogovorio je transfer Jeisona Murilla iz Valencije, objavljeno je na službenim klupskim stranicama. Barca će za posudbu Valencijinog stopera platiti dva milijuna eura uz opciju da ga sljedećeg ljeta otkupi za 25 milijuna eura.

> Hitan sastanak na Camp Nouu: Barcelona danas bira između dvojice igrača

Tako su završene višednevne špekulacije oko hitnog pojačanja za obranu Katalonaca nakon ozljeda Vermaelena i Umtitija. Dosta imena spominjalo se za Barcinu obranu. Kandidati su bili Martin Škrtel, Branislav Ivanović, Andreas Christensen, Adil Rami i još neki, ali je posao završen dovođenjem rezervnog stopera Valencije.

Jeison Murillo bio je velika nada kada ga je s 18 godina iz Kolumbije ugrabila dobro poznata skautska mreža Udinesea. Proslijeđen je tada u sestrinski klub Granadu, igrao na posudbama u Las Palmasu i Cadizu, a u veljači 2015. godine uzeo ga je milanski Inter. U taboru Nerazzurra nije se proslavio i poslije dvije godine posuđen je pa prodan Valenciji.

Ipak, ove sezone nije bio u prvom planu i odigrao je samo jednu utakmicu u La Ligi. Prednost su imali Garay, Gabriel Paulista, Diakaby, pa čak i desni bek Vezo.

Barcelona je u njemu ipak vidjela dobro rješenje. Točnije, na Kolumbijcu je inzistirao trener Valverde i klupska uprava mu je ispunila želju. Murillo je već stigao u Kataloniju gdje će u poslijepodnevnim satima obaviti liječničke preglede i, ako sve prođe kako treba, bit će i službeno predstavljen kao prvo pojačanje Barcelone u zimskom prijelaznom roku.

Teško je pretpostaviti hoće li ga Barcelona otkupiti na ljeto jer je dugoročni plan Katalonaca da na kraju sezone sve snage ulože u dovođenje Ajaxovog supertalenta Mathijsa de Ligta kojeg lovi pola Europe.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više