TRANSFERI

Službeno: Barcelona se za 40 milijuna eura riješila jednog od najvećih promašaja

Foto: EPA

BARCELONA i ruski Zenit dogovorili su detalje za transfer napadača Malcoma. Dogovorena je odšteta za Barceloninog igrača koja iznosi 40 milijuna eura plus 5 milijuna kroz bonuse.

Ovaj 22-godišnji Brazilac prošlog je ljeta stigao u Barcelonu iz Bordeauxa. Za španjolski je klub odigrao ukupno 24 utakmice s učinkom od 4 pogotka, od kojih je samo jedan uspio zabiti u prvenstvu. Navijači katalonske momčadi vrlo brzo su ga prozvali promašajem, a ni trener Valverde nije mu davao nove prilike. 

Dugo ga se povezivalo s mogućim transferom u Arsenal ili Everton, ali Rusi su ipak pobijedili engleske velikane i doveli ga za rekordnu odštetu. Podsjetimo, Malcom je prošlog ljeta trebao poletjeti za Rim, gdje ga je čekao ugovor s Romom. Rimljani su sve dogovorili s Bordeauxom, a onda se u posljednjem trenutku javila Barcelona, platila 40 milijuna eura i uspjela preoteti igrača klubu s Olimpica.

Kataloncima novac od njegove prodaje treba kako bi lakše financirali potencijalni dolazak Neymara. Sa Zenitom su se našli na svoti od oko 40 milijuna eura, što bi im svakako puno pomoglo oko dogovora s Parižanima.

Pročitajte više