SLUŽBENO, GOTZE SE VRATIO U DORTMUND Evo kako je Borussija to proslavila

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRIJE tri godine s Westfalena je za 37 milijuna eura otišao kod najvećeg rivala, ali Guardiola i Ancelotti nisu mu davali ništa više od klupe, dok ga je klub sada doslovno natjerao da ode godinu dana prije kraja ugovora, kako bi barem nešto zaradio na jednom od najvećih promašaja u povijesti.

Zato se Mario Gotze (24), strijelac gola kojim je Njemačka prije dvije godine postala svjetski prvak, vratio tamo gdje se proslavio i potpisao četverogodišnji ugovor s Borussijom Dortmund. 
 
"Izuzetno sam zadovoljan što se Mario vratio. Kada je 2013. godine odlazio u Bayern nadao sam se da će se jednoga dana vratiti.", rekao je sportski direktor Borussije Michael Zorc te naglasio:
 
"Gotze je jedan od najkvalitetnijih veznjaka u Evropi. Ima tek 24 godine, a u karijeri je već ostvario ogromne uspjehe i osvojio mnoge trofeje".
 
Nema službene potvrde o visini odštete koju je Borussia platila za povratnika, ali njemački mediji pišu da se radi o 26 milijuna eura. 
 
Kada je Gotze prije tri godine otišao u Bayern, navijače Borussije razbjesnila je "izdaja" koju je počinio omiljeni i ključni igrač i sigurno ih dobar dio neće biti zadovoljan njegovim povratkom. 
 
Gotze je svjestan toga i posipa se pepelom: "Kada sam otišao u Bayern, bila je to svjesna odluka, ali kada danas razmišljam o tome, ne bih opet napravio isto. Znam da me navijači ne razumiju, ali kada se vratim kući želim sve, a najviše one koji mi neće poželjeti dobrodošlicu, pridobiti svojim igrama."
 
Klub je već pridobio, jer Borussija je ovako proslavila njegov povratak: 

Pročitajte više