SLUŽBENO JE Jupp Heynckes je novi trener Bayerna

Foto: Getty Images/Guliver Image

ONO O ČEMU je jučer senzacionalno pisao njemački Bild, danas je potvrdio i sam klub. Jupp Heynckes (72) do kraja sezone preuzima uzdrmani Bayern.

Legendarni trener, koji je s Bayernom 2013. godine osvojio trostruku krunu izašao je iz mirovine i pristao na očajničku ponudu Ulija Hoenessa da preuzme momčad nakon odlaska Carla Ancelottija.

Heynckesu je ovo četvrti put da sjeda na klupu Bayerna s kojim je naslov prvaka osvajao u tri različite dekade, 1989., 1990, i spomenute 2013. godine. Prije četiri godine Bayern je pod njegovim vodstvom igrao apsolutno najbolji nogomet u Europi, a Ligu prvaka je osvojio pobjedom nad Borussijom 2:1 na Wembleyu.

Nakon toga je Heynckes najavio da odlazi u mirovinu i predao klupu Pepu Guradioli koji je imao gotovo nemoguć zadatak nastaviti tamo gdje je veliki Jupp stao.

"Ne bih se vraćao ni u jedan drugi klub, ali Bayern je za mene nešto posebno", rekao je Heynckes na današnjem predstavljanju u Münchenu.

Momčad preuzima u nezahvalnoj situaciji. Bayern je trenutačno pet bodova iza Borussije u prvenstvu, a u Ligi prvaka su doživjeli težak poraz u Parizu 3:0. Osim toga, nema Manuela Neura koji će morati na operaciju, a Franck Ribery je "out" do kraja sezone.

Heynckes će, piše Bild, biti trener samo ovu sezonu nakon čega bi ga trebao zamijeniti Julian Nagelsmann (30) iz Hoffenheima.

Pročitajte više