TRANSFERI

Službeno: Rekorder Šunjić je novi igrač engleskog drugoligaša

Foto: Ratko Smiljanić

MLADI hrvatski reprezentativac, 22-godišnji Ivan Šunjić, iznenada je napustio Dinamo i potpisao za engleskog drugoligaša Birmingham City.

Šunjić je sam zatražio odlazak iz Dinama, velika mu je želja bila da zaigra u Engleskoj, a navodno je dobio godišnju plaću koju nije mogao odbiti.

Kako nam je jučer potvrdio izvor iz Dinama, hrvatski prvak dobit će prodajom Šunjića osam milijuna eura i  bonuse, a dobit će između 20 do 30 posto od budućeg njegovog transfera.

Šunjić je budućnost hrvatskog nogometa, navijači i klub nisu htjeli da ode, no on je nakon 44 utakmice i dva gola odlučio da će mu bolje biti u Birminghamu.

Engleska druga liga sve više je atraktivna za Hrvate, od ovog ljeta tamo su Simon Sluga (Luton Town), Filip Krovinović i Slaven Bilić (WBA).

Šunjićev transfer je najveći ovogodišnji izlazni transfer u HNL-u. S prvog mjesta je srušio Bradarića koji je iz Hajduka otišao u Lille za oko sedam milijuna eura.
 

Šunjić je počeo trenirati nogomet u Španskom, nakon toga se preselio u NK Zagreb, a iz Lokomotive je otišao u Dinamo. Bio je jedan od najboljih igrača Dinama prošle sezone. 

Mladi veznjak je rođen u Zenici, igrao je za sve kategorije hrvatske reprezentacije, a 2017. je debitirao i za A vrstu.



 

Pročitajte više