SLUŽBENO Sammir odlazi iz Dinama!

Foto: Index, Twitter

"GNK DINAMO i Sammir sporazumno su raskinuli suradnju. 30-godišnji Brazilac od četvrtka 13. srpnja nije igrač modrog kluba", potvrdio je Dinamo u četvrtak poslijepodne. 

>>> ANALIZA: Seljačka radna zadruga Dinamo 

Sammir će karijeru nastaviti u kineskom drugoligašu Wuhan Zall FC.

"Želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere!", dodali su iz Dinama.



Sammir po drugi put napušta Dinamo. Ovaj put odlazi kao kralj. Odigrao je 14 utakmica, većinu vremena proveo je na masažama zbog umora, ali se prilično obogatio. U siječnju je potpisao trogodišnji ugovor na Plesu, gdje mu je priređen bizaran doček.

Dinamo mu je ugovorom zagarantirao 20 tisuća eura mjesečno, jednokratnu isplatu od milijun i 260 tisuća eura te polugodišnju bruto naknadu za sezonu 2016./17. u iznosu od 510 tisuća eura. Stigao je iz Kine, potpuno nespreman i bez ozbiljnih utakmica u nogama. Danas mu se vrijednost prema Transfermarktu procjenjuje na milijun eura, puno manje nego što je zaradio u šest mjeseci uživancije u Zagrebu.


Iz kluba je prvi put izbačen 2014. godine, nakon odigrane 171 utakmice i 46 postignutih golova, ali i serije incidenata i noći provedenih u jedinici za triježnjenje. Otišao je i s nasilno prišivenom etiketom hrvatskog reprezentativca, no ništa nije pomoglo da dosegne cijenu koja se od njega očekivala. Financijski aspekt odnosa Dinama i Sammira bio je posebno neprimjeren: Filho je primao Mamićeve skupocjene satove i razbijao diskoteke, pa potom vraćao milijunske kazne u obiteljsku blagajnu. Novac je kolao, a kola i danas. 

"Pazi što potpisuješ, da nisu slučajno dvije plus jedna", pokušao se našaliti Sammirov menadžer Andy Bara koji je na Sammirovom dočeku u siječnju sa zaštitarima držao red pred okupljenih desetak navijača.

Zvučalo je poput crnog humora, za klub i obitelj koja je pod istragom i optužnicama za tešku krađu iz kluba posredstvom transfera igrača, nepostojećih usluga i udruživanja u zločinačku organizaciju. Bara se, pak, spominje u kriminalnom poglavlju oko raspodjele Ante Čorića i prodaje njegovih "dijelova" raznim agencijama i off shore oazama. 

No, novac kola.

Sammir je uvjeravao publiku da je došao osvojiti najdraži naslov i pomoći Dinamu da dostigne Rijeku. Polusezonu je proveo većinom na masažama zbog "umora" i u svađama s trenerom Petevom, koji je danas također po drugi put dobio "pedalu", a imao je ugovor do 2020. godine i plaću od 250 tisuća eura po sezoni! 

Pročitajte više