"Smiješne su priče o dišpetu Hajduka! Pa više Dalmatinaca igra u Zaprešiću"

Foto: M. Gabela / hajduk.hr

TRENER Intera iz Zaprešića, Samir Toplak optimističan je prije današnje utakmice s Hajdukom (26. kolo, 18:00). Pozvao je navijače da u što većem broju dođu na stadion u Zaprešiću. 

>>> Hajduk: Dolazimo izboriti treće mjesto 

"Dobre samo volje. Uistinu s velikim optimizmom čekam utakmicu sa Splićanima. Uživat ću u njoj bez obzira na rezultat."

Kada je riječ o Hajdukovoj igri, Toplak nema baš toplih riječi za Bijele i njihovog trenera Carrilla.

"Carrillo neće dobiti puno vremena da se pokaže, ali ja srećom iza sebe imam Branka Laljaka koji mi je dao vremena, što je jedino ispravno u nogometu."

Smiješno mu je kada čuje da će Hajduk početi forsirati svoju "dicu", smatra da iz godine u godinu uskaču sami sebi u usta. Tvrdi da Bijeli žele domaću momčad, dok s druge strane imaju pozamašan broj stranaca u ekipi.

"Najsmješnije mi je kada u medijima pročitam kako će u Hajduku proraditi njihov dišpet. Pa ja trenutačno imam više Dalmatinaca u momčadi nego Hajduk. Dakle ja sam taj koji može računati na dalmatinski dišpet a ne Hajduk...", objasnio je Toplak za SN. 

Hajduk je loše organiziran i vuče krive poteze 

Osvrnuo se i na vodstvo Hajduka, ustvrdio da nisu poduzetni i poručio da nemaju pravo sanjati toliko nestvarne snove o boljem rezultatu, dok konstantno povlače krive poteze. 

"Oni su loše organizirani. Godinama žele top rezultat preko noći i to s jeftinom ekipom. To tako ne ide! Bolje da su ove tri godine novac trošili na svoju djecu nego na pogrešna pojačanja. Možda tada ne bi bili treći ili četvrti, nego recimo šesti, ali bi sada, u ovom trenutku imali momčad koja bi se borila za prvo i drugo mjesto.  "


Ipak, u jednom segmentu zavidi Hajduku.

"Najviše bih volio vidjeti da ova ekipa Hajduka igra domaće utakmice u Zaprešiću, a da moja igra pred Torcidom. Odmah bismo zamijenili uloge na tablici. Smatram da mi u zadnje tri godine jako dobro radimo, obzirom na uvjete i kadar, i to bez navijača.

Posebno je pohvalio iskusnog Hrvoja Čalu. Smatra da je odlično odradio zadaće u prethodnim susretima. Većih promjena u sastavu neće biti ali poručuje da će ekipu za Hajduk posložiti isključivo napadački.

"Ne mislimo se braniti. Naravno da ćemo igrat napadački nogomet, a Hajduk će nas pokušati stisnuti. Pobijedit će onaj koji iskoristi svoj period dominacije."
 

Pročitajte više