Snimka iz svlačionice. Ovako su Crnogorke slavile šokantan poraz Hrvatske

Screenshot: X (Twitter)

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija izgubila je od Mađarske 23:22 u zadnjem susretu drugog kruga i ispala sa Svjetskog prvenstva. Igračice izbornika Ivice Obrvana vodile su cijelu utakmicu, imale su čak i šest pogodaka prednosti, a šest minuta prije kraja Dejana Milosavljević zabila je za 22:18. Sve to nije bilo dovoljno jer je Mađarska do kraja napravila seriju 5:0 i pobijedila s jedinim vodstvom u utakmici.

Reprezentativke Crne Gore porazom Hrvatske automatski su osigurale prolazak u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, odnosno više im nije bio bitan susret sa Švedskom, koji su u kasnijem terminu u ponedjeljak izgubile 25:32. Međunarodni rukometni savez na X-u (bivšem Twitteru) je objavio snimku veselja crnogorskih rukometašica kada su saznale za poraz Hrvatske, koji ih je doveo u nokaut-fazu turnira. Istovremeno, hrvatske predstavnice plakale su na parketu zbog propuštene prilike.

Hrvatska ostala bez Olimpijskih igara u Parizu

Hrvatska je porazom ostala i bez mogućnosti kvalifikacija na Olimpijske gre u Parizu. Mađarska je završila na trećem mjestu u skupini sa šest bodova, koliko ima i druga Crna Gora, ali Crna Gora je osigurala četvrtfinale zbog pobjede u međusobnom susretu. Hrvatska je četvrta s pet bodova.

Pročitajte više