Šok za Bilića: Kupio najskuplje pojačanje u povijesti, pa ostao bez njega do kraja godine!

Foto: Guliver Image/Getty Images

ANDRE AYEW, poznatiji kao Sin afričkog Pelea, samo deset dana nakon što je West Ham za njega Swanseaju platio klupski rekord od 20 milijuna funti, morat će prisilno pauzirati do kraja godine.

U 35. minuti debija za Hammerse, gradskog derbija kod Chelseaja na otvaranju sezone Premier League, Ayew je pokušao ispratiti dribiling u trku Edena Hazarda, ali je odustao nakon par koraka i uz bolnu grimasu, držeći se za desnu nogu, legao na travu. 
 
Klupski liječnik odmah je signalizirao Biliću da će morati izvršiti prisilnu zamjenu, ali nitko nije slutio da je ozljeda ganskog krila ozbiljna kao što je pokazao pregled u bolnici.
 
Nakon što je Ayew odšepao s travnjaka Stamford Bridgea, utvrđeno je da pati od ozbiljnog istegnuća tetive, što traži operaciju, zbog čega će pauzirati do kraja godine. 
 
Tužnu vijest navijačima Hammersa putem Twittera priopćio je Jack Sullivan, sin suvlasnika kluba Davida.
To nije jedina loša vijest za West Ham, jer kada se Ayew konačno oporavi od ozljede, opet neće moći igrati za njihov klub, jer upravo tada počinje Afrički kup nacija, na kojem je ofenzivac jedan od glavnih aduta aktualnog vice-prvaka kontinenta.
 
Ispada tako da je West Ham platio Ayewa rekordnih 25 milijuna eura, da bi ga mogao koristiti tek pola godine kasnije, točnije u veljači.
 
To je veliki udarac za Slavena Bilića i njegov klub. Početkom ljeta sve je izgledalo sjajno za West Ham: mjesto prvi vrhu engleske elite, igranje u Europi, selidba na novi stadion i bogat fond za dovođenje pojačanja, točnije efikasnog napadača, profila igrača kakav mu najviše nedostaje.
 
Ali, prvo se teško ozlijedio nezamjenjivi lijevi bočni Creswell, Bilića su zatim odbile sve golgeterske mete, pa se okrenuo Ayewu. Sjajnom igraču, ali koji nije špic. Zapravo, to može igrati, ali po vokaciji nije napadač, da bi se sada i on teško ozlijedio.
 
Ayew je lijevo krilo, koje kvalitetno može igrati i desno, što je pozicija na kojoj je nastupio protiv Chelseaja, a Bilić ga može zamijeniti igračima koje je također doveo ovog ljeta - Feghoulijem i Toreom.

Pročitajte više