Šokantan poraz Bayerna kod kuće, Leverkusen ostao na sedam bodova prednosti

Foto: EPA-EFE

BAYERN je u susretu 18. kola Bundeslige iznenađujuće izgubio kod kuće od Werdera 1:0 golom Mitchella Wiesera u 59. minuti. Prvi put nakon pet godina Bayern nije na Allianz Areni zabio gol u prvenstvu, a Werderu je ovo prva pobjeda nad Bayernom od 2008. godine.

Momčad Thomasa Tuchela dominirala je čitavu utakmicu, ali su se gosti iz Bremena jako dobro branili. Werder je do pobjede došao fantastičnim golom Mitchella Weisera, koji je u 59. minuti krasno prošao po desnoj strani i onda strašnim udarcem zakucao loptu pod gredu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL WEISERA

Gosti su se nakon toga potpuno povukli, Bayern ih je stisnuo, no previše velikih šansi nije imao. U 87. minuti Tel je glavom pogodio stativu, Goretzka je u 91. također glavom pucao preko gola, a Telov udarac s lijeve strane je u 95. minuti prošao malo pokraj stative. Poraz Bayerna s klupe je gledao Lovro Zvonarek.

Bayern je ovim porazom napravio ogromnu uslugu Bayeru iz Leverkusena, koji je ostao na sedam bodova prednosti uz utakmicu više. Momčad Xabija Alonsa gubila je u subotu u Leipzigu, ali je golom u 91. minuti došla do pobjede 3:2. Leverkusen je i dalje bez poraza.

Pročitajte više