Šokantan poraz suparnika Hrvatske uoči Eura: Španjolska izgubila od 137. reprezentacije svijeta

Foto: Guliver Image/Getty Images

ŠPANJOLSKA, koja na Europskom prvenstvu igra u skupini s Hrvatskom, izgubila je od Gruzije 0:1 u posljednjoj provjeri za Euro.
 
Utakmicu u Madridu odlučio je Okriashvili pogotkom u 40. minuti utakmice. Ofenzivac Gruzije vjerojatno je bio u zaleđu prilikom postizanja jedinog gola na utakmici. Španjolskog vratara De Geu matirao je nakon kontranapada i proigravanja Jighaurija s desne strane.
 

 
Poraz u jakom sastavu
 
Del Bosque je utakmicu počeo u formaciji 4-1-4-1 i sastavu: De Gea, Juanfran, Pique, Ramos, Alba, Busquets, Lucas, Fabregas, Alcantara, Nolito i Aduriz, a u drugom dijelu je uveo Mikela, Kokea, Bellerina, Iniestu, Silvu i Pedra, no uzalud. Španjolci su imali čak 17 udaraca prema gruzijskom golu, ali samo su tri išla u okvir gola. Dobre prilike propustili su Pique, Iniesta, Fabregas i Alba.
 
Prvi poraz nakon 11 utakmica
 
Ovo je prvi poraz Španjolske nakon ožujka 2015. godine i čak 11 utakmica. Ranije je na pripremama za Euro branitelj naslova zabio devet golova - protiv BiH je slavio s 3:1, a protiv Južne Koreje sa 6:1.
 
Samo su dvije lošije plasirane reprezentacije slavile protiv TOP 10 momčadi
 
Gruzija je 137. reprezentacija svijeta, a dosad su samo dvije lošije plasirane reprezentacije slavile protiv TOP 10 momčadi na FIFA-inoj ljestvici - BiH 1996. godine kao 170. protiv Italije 2:1 i Niger prije šest godina kao 154. protiv Egipta.
 
Španjolska će na Euru protiv Hrvatske igrati u posljednjem kolu skupine D. Ranije će Del Bosqueovi izabranici u Francuskoj nastupiti protiv Češke i Turske.
 

Pročitajte više