Šokantni video: Hrvatski specijalci ne znaju prvu pomoć. Zavezali navijača usred epileptičnog napada!

"PUSTITE ME, što sam vam napravio? Dajte da samo malo legnem...", vikao je momak dok su ga četiri specijalca nosila prema vrhu Tkalčićeve ulice. Držali su ga za ruke i noge, a za njima je krenula djevojka.

> Torcida na Maksimiru kao u najslavnijim danima

"Pustite ga, ima epilepsiju", pokušavala je policajcima objasniti  da njezinom dečku nije dobro.
Isto je pokušavao i sam momak, ali vrlo brzo srušio se na pod. Bio je usred epileptičnog napada, shvatili su to svi osim specijalaca. Vezali su ga lisicama, dok se momak sve jače tresao. Jezive scene odigravale su se nakon derbija Dinama i Hajduka u Tkalčićevoj ulici, koju su okupirali bojkot Boysi.

Incidenata nije bilo, ali s obzirom na nesposobnost koju je iskazala naša policija, moglo je biti i drugačije. Nesposobnost je možda i premala riječ za ono što možemo vidjeti na snimkama Indexove kamere. Dok je klečao na koljenima i upozoravao da mu nije dobro, policajci u oklopima nisu znali što napraviti, pa otprilike pet minuta nisu napravili apsolutno ništa. Onda su se ipak odlučili za reakciju. Lisice na rukama nesretnog mladića, koji je igrom slučaja možda i navijač, nisu bile dovoljne.

"Daj željezne!", vikao je jedan od policajaca tražeći lance.

Dečko se sve jače i jače tresao, pred sve većim auditorijem. Nevjerojatno, usred napada policajci su ga ostavili da leži na leđima i koprca se!

Tek nakon nekog vremena Karamarkovim je momcima palo na pamet da se radi o hitnom slučaju i da momku treba pomoć. Oni je nisu znali pružiti, makar je prva pomoć nešto što bi svaki policijski redarstvenik trebao imati u malom prstu. Jedino što su uspjeli napraviti je "živi zid", kako bi spriječili veće incidente i odvratili pozornost od nehumanih scena koje su im se odvijale iza leđa. Dečku je pomogao slučajni prolaznik, a potom i liječnik. Hitna pomoć, prema izvještaju našeg snimatelja, stigla je tek nakon 20-ak minuta. Naglasimo da se događaj zbio u strogom centru grada, a prisebnošću dvoje ljudi spriječena je tragedija.

Na mjesto događaja ubrzo je stigao i voditelj policijske jedinice, koji je akterima ovog sramotnog događaja zaprijetio sankcijama.

Izuzev ovog "performansa", noć je u Tkalči protekla bez problema.

Kao što je bilo najavljeno, navijači Modrih okupili su se na Cvjetnom trgu uoči utakmice, te ih se nekoliko stotina uz pjesmu i navijačko skandiranje uputilo prema Tkalčićevoj ulici uz pratnju većeg broja policajaca. Na Trgu bana Jelačića skandirali su "Mamiću, cigane, odlazi iz svetinje", a onda zauzeli mjesta po kafićima ispred video-zidova gdje su nastavili pratiti utakmicu uz pjesmu i pokoju baklju.

Ispada nije bilo jer su BBB sami najavili da će problematične pojedince spriječiti da rade nerede. Nakon utakmice navijače je ostalo čuvati svega dvadesetak policajaca.

Pročitajte više