Šokirali su Hajduk prije dvije godine u Kazahstanu. Sad su izveli novo europsko čudo

Foto: EPA

KAZAHSTANSKI Tobol senzacionalno je izbacio švicarski Basel u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu ukupnim rezultatom 4:3. Tobol je u svom Kostanayu izgubio 2:1, no zahvaljujući pobjedi 3:1 u prvoj utakmici u Švicarskoj prošao je dalje. Švicarci su poveli golom Kadea u 26. minuti, a u 32. su imali vodstvo od 2:0. Ipak, Tobol je golom Deblea iz jedanaesterca u 43. minuti došao do 1:2 i prolaska.

Basel prema Transfermarktu vrijedi 30.45 milijuna eura, a Tobol 5.75 milijuna eura. Tobol je trenutačno šesta momčad kazahstanskog prvenstva, nakon 15 odigranih kola. Za vodećim Ordabasyjem zaostaje 16 bodova. Basel je prošle sezone završio peti u švicarskom prvenstvu.

Tobol je prije dvije godine šokirao i Hajduk

Tobolu je ovo novi veliki europski uspjeh, nakon što je prije dvije godine na nevjerojatan način izbacio splitski Hajduk. Podsjetimo, Hajduk je na Poljudu pobijedio 2:0 u prvoj utakmici pogocima Marina Ljubičića, a onda je u uzvratu poražen 4:1 u drugom kvalifikacijskom pretkolu za Konferencijsku ligu.

Do 56. minute bilo je 0:0, a tada je Tobol u 11 minuta postigao tri gola. Vodeći gol za domaće postigao je Dušan Jovančić, a potom je Igor Sergejev zabio u 61. i 67. minuti za 3:0. Hajduku je nadu donio Emir Sahiti, koji je smanjio na 3:1 u četvrtoj minuti sučeve nadoknade i tako odveo utakmicu u produžetak. Konačnih 4:1 i prolaz Tobolu u treće pretkolo donio je Aškat Tagibergen u 118. minuti.

Pročitajte više