Šola: Nije istina da se definitivno vraćam igranju rukometa u Ljubuškom

"ZANIMLJIVO mi je kako rade u Izviđaču, no svoju odluku o eventualnom povratku u rukomet ću donijeti u veljači".

Vlado Šola je u razgovoru za Index potvrdio da je potpisao pristupnicu za Izviđač iz Ljubuškog, ali i da zapravo nije donio odluku o povratku u profesionalni rukomet, kao što su pisali neki mediji.

"Josip Glavaš koji je dolje trener, i štošta drugo, zamolio me prije Božića, kao jedan poklon...Šalim se.... Uglavnom pitao me ako bi im mogao kako pomoći, malo su u škripcu i sa rezultatima. No, nisam ništa odlučio definitivno. Vidjet ću imam li uopće volje za rukometom, te hoću li im možda pomoći na neki drugi način, na klupi, marketingu, bilo kako. Ništa još ne znam, nismo dogovorili da ću ja braniti, moram vidjeti kako će biti u veljači nakon prvenstva. Ne znam zapravo, koliko bi im ja uopće mogao pomoći kao vratar, koliko to ima smisla...", ističe Šola.

Što vas je privuklo još u Ljubuški, osim prijateljstva?

"Imaju jednu zanimljivu priču u Ljubuškom. Tamo se nalazi sportska akademija, djeca uče strane jezike i obrazuju se osim što se bave sportom. To mi se jako sviđa. Zašto producirati samo sportaše, kada se mogu učiti i druge stvari. Na ovim prostorima je to prvi primjer takvog rada, u svakom slučaju je to jako zanimljivo."

Znači htjeli bi pomoći mlađima iskustvom i znanjem?

"Pa tako nekako. A sada, kao što rekoh, moramo pričekati do veljače i završetka Svjetskog prvenstva, tada ću vidjeti što napraviti i kako pomoći."

M.Š.

Pročitajte više