"Soldo nam ne izlazi iz glave od 2006. - podsjeća me na mladog Beckenbauera"

WOLFGANG OVERATH, jedan od najvećih njemačkih nogometaša svih vremenan i simbol FC Koelna, kojeg je predsjednik posljednjih pet godina biranim je riječima govorio o novom treneru njegovog kluba.

"Razgovarali smo s njim i 2006. godine, željeli smo da nas vodi kao igrač i od tada nam ne izlazi iz glave" podsjeća se Overath na godinu u kojoj je Soldo okončao igračku karijeru.

"Sada je ono što me zaintrigiralo bila njegova dob. On ima prirođeni autoritet, neku unutrašnju auru koja proizlazi iz njega. Podsjeća me na mladog Franza Beckenbauera."

Na upit što očekuje od Solde predsjednik kluba je odgovorio:

"Znamo da će biti teško, pogotovo druga godina, ali moramo se učvrstiti u prvoligaškom društvu. Moramo našim vjernim navijačima pružiti bolju igru, naše mlade talente pretvoriti u dobre nogometaše i postupno napredovati. S time je naš trener upoznat."

"Također, zadovoljan sam glasom koji ga prati. S kime god o njemu pričao dobivam povratnu informaciju o njemu kao dobrom treneru" zaključio je Overath priču o razlozima koji su ga natjerali da angažira Soldu na mjestu trenera prve momčadi Kölna.

Totalsport
Foto: fc-koeln.de

Pročitajte više