Soldo polako gubi živce: Navijači osjete da Dinamo može bolje

KADA je Dinamo u pitanju, pobjeda može biti i zabrinjavajuća. Uvjerili su se u to oni koji su uživo na Maksimiru pratili Dinamov otužni trijumf u četvrtfinalu Kupa. Slaven Belupo htio je u metropoli odigrati po hajdučki, al Jurčićevi dečki nisu briljirali. Ni blizu. No, gore je od njih izgledao Dinamo, obzirom da se od skupog lidera hrvatskog prvenstva puno više i očekuje. Zvonimir Soldo ne krije nezadovoljstvo I to ne samo igrom svoje momčadi, već i pristupom pojedinaca, koji intenzivno troše kredite.

"Činjenica je da ne igramo onako kako samo to zamišljali i na tom planu trebat ćemo puno raditi." - započeo je Soldo.

"Plasmanom u polufinale ostvarili smo svoj cilj, ali činjenica je da nismo briljirali. Niti u prvoj utakmici u Koprivnici, niti večeras na Maksimiru. Trebali smo biti aktivniji kada je lopta u našem posjedu, pa i onda kada protivnik ima loptu. A ne da oni odrade deset dodavanja, a da nas nema niti blizu. Kada na tome poradimo, automatski ćemo stvarati više šansi i biti bolji u igri prema naprijed." - dodao je trener.

Posljednjom je rečenicom Soldo otvorio ključno poglavlje Dinamove problematike. Napadači i njihov pristup. Riječju, katastrofa. Boško Balaban nedorečen, zbunjen i nezainteresiran, Mario Mandžukić neprepoznatljiv i potpuno bezopasan. Soldina alternativa je Josip Tadić koji često promašuje, ali treba uzeti u obzir njegovu minutažu. Uostalom, i večeras je pogotkom potvrdio Dinamovu pobjedu.

"Mi prvenstveno kao momčad nismo odigrali dobro. To je trenutno naš najveći problem. Pobjeđujemo, ali činjenica je da se od ovog Dinama više očekuje. Trebamo se primit posla. Ne bih rekao da je problem u pristupu mojih napadača. Kada sam preuzimao Dinamo, rekao sam da prolazi samo profesionalan pristup. Ako te ne ide, onda moraš trčati. Trećeg načina nema. Možemo i moramo puno bolje, to navijači osjete." - zaključio je Soldo, dodajući kako će obzirom na stanje na tablici, biti slobodan isprobati neke nove varijante u postavi.

Dea Redžić
Foto: Luka Travaš

Pročitajte više