Solskjaer: Dva puta sam nudio Haalanda, odbili su me. Onda nam je došao Bellingham...

Foto: Profimedia

LEGENDA Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer u podcastu SkySportsa otkrio je da je dva puta, prije pet i prije šest godina, preklinjao United da dovede tada 17 i 18-godišnjeg Erlinga Haalanda. Solskjaer je vidio iz prve ruke kakav je to supertalent jer je sunarodnjaka vodio u norveškom Moldeu: "Dvije sezone sam ga trenirao. Ljeto prije nego što sam došao za trenera Uniteda nazvao sam klub i rekao: 'Morate dovesti ovog malog, on će biti top klasa.' To je bilo u lipnju 2018. Odbili su me riječima: 'Ne, imamo dovoljno izvještaja o igračima.'

"Dva puta sam preklinjao United da uzme Haalanda, prije šest i pet godina"

Onda sam došao u United, a Molde je prodao Haalanda u Salzburg za 8 milijuna eura. Tada sam, zahvaljujući tome što sam bio u Manchesteru, osobno otišao u upravu i rekao da ga odmah kupimo jer je imao otkupnu klauzulu od 20 milijuna eura. Više nego što bi ga platili da su me poslušali godinu ranije, ali i dalje sića, prava krađa. Uvjeren sam da bi Erling tada došao u United jer tada u Salzburgu nije igrao par mjeseci. United me opet odbio, a prve ponude poslao je kada je Haaland počeo zabijati, ali tada je bilo prekasno." Haaland je sada, pet godina kasnije, golgeter Unitedovog najvećeg rivala. U prve 84 utakmice za City postigao je 80 i namjestio 15 golova te ga prošle sezone vodio do trostruke krune. United je pak u zadnjih sedam godina osvojio samo jedan Liga kup. 

"Jude je tražio zajamčeni broj minuta u prvoj momčadi. Nismo mu to mogli dati"

OGS je otkrio i da je United prije četiri godine propustio dovesti i Judea Bellinghama: "Jude je bio u našem trening-kampu. Tu smo bili Alex Ferguson, Bryan Robson, Eric Cantona i ja. Svi smo razgovarali s njim i najbolje predstavili klub. Ali on je znao što želi. Tražio je zajamčen broj minuta u prvoj momčadi. Imao je tada 17 godina i bio je najzreliji 17-godišnjak kojeg sam ikada vidio. Sve je isplanirao." United mu nije mogao ispuniti zahtjev, ali to je napravila Borussia Dortmund te ga je platila 30 milijuna eura. To joj se isplatilo jer ga je tri godine kasnije prodala Realu za 103 milijuna eura. 

Pročitajte više