Sopić ga uveo pa izvadio nakon 20 minuta protiv Dinama. Sad je napustio Rijeku

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

NAIS DJOUAHRA (23) napustio je Rijeku i otišao na posudbu u Leganes, objavio je hrvatski prvoligaš. Španjolski drugoligaš imat će pravo otkupiti Djouahrin ugovor. Francuski krilni napadač karijeru je započeo u Saint-Etienneu. Nastupao je za B momčad Real Sociedada te španjolski Mirandes, a u Rijeku je došao u ljeto 2022.

Prema Transfermarktu, Rijeka ga je platila 750 tisuća eura, po čemu je četvrti najskuplji igrač u povijesti kluba, iza Darija Župarića (800 tisuća eura), Antonija Čolaka (850 tisuća eura) i Andreja Kramarića (1.2 milijuna eura). Međutim, Djouahra je dugo bio ozlijeđen. U 28 nastupa postigao je tri i asistirao za jedan pogodak.

Jakirović ga kritizirao, a Sopić izveo iz igre nakon 20 minuta

Trener Željko Sopić u svojem debiju protiv Dinama (1:2) uveo je Djouahru u 58. minuti, da bi ga već u 80. izvadio iz igre. Bivši trener Riječana Sergej Jakirović kritizirao ga je prošle sezone, odnosno krajem travnja.

"Djouahra ne radi ono za što je doveden. Ako si stranac, moraš davati puno više. Ja njime nisam zadovoljan, otvoreno ću to reći. Moraš biti standardan igrač i raditi razliku u našoj momčadi. Na ljeto ću to jasno komunicirati.

Kad vratim film unazad, ovu ekipu drži 7-8 igrača koji imaju hrvatsku putovnicu te Andrija, Selahi, Prince i Veiga. Nemam ništa protiv stranaca, ali bolje da igraju domaći igrači ako su stranci podjednako dobri", rekao je tada Jakirović, koji je krajem kolovoza ove godine iznenađujuće napustio Rijeku i preuzeo Dinamo.

Pročitajte više