Hrvatskog izbornika razljutili Mađari nakon velike pobjede hrvatskih rukometašica

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

VELIKU utakmicu odigrala je hrvatska ženska rukometna reprezentacija i pobijedila Mađarsku 21:18 u 2. kolu skupine A EHF Eura u Ljubljani. Time je napravila veliki korak ka drugom krugu. Za to će joj trebati pobjeda protiv Švicarske u posljednjem kolu. Ta pobjeda bi ujedno značila da Hrvatska ide dalje s dva boda.

"Čim sam došao u sobu sinoć, počeo sam gledati Švicarsku. Moramo pobijediti za dva boda, a u onoj skupini s kojom se križamo sve je otvoreno. Mogu i po tri ekipe prenijeti po dva boda", rekao je Šoštarić jutro nakon utakmice.

"Mađari i dalje naš rukomet stavljaju u donji rang i pričaju kakva je to utakmica u kojoj su primili 21 gol i izgubili. A od 2014. oni nikad nisu zabili manje golova nego jučer... Bolje da se zapitaju kakav je to njihov napad. Vrlo malo ekipa stavlja naglasak na obranu, mi smo drugačiji i tog ćemo se držati."

Odgovorio je i na pitanje o tome što misli o reprezentaciji Švicarske. "Igrali smo 2017. u kvalifikacijama za Euro, trebali su nas pobijediti kod kuće da izbore plasman, ali mi smo pobijedili... U međuvremenu su sagradili rukometnu akademiju i rezultat je da sada imaju tri cure od 17 godina. Često igraju i 7 na 6", rekao je Šoštarić i dodao da Valentina Blažević ima problema s mišićem u kuku.

Pročitajte više