Europsko prvenstvo

Šoštarić: Uspjeli smo zaustaviti zadnji napad s čovjekom manje. Skidam kapu curama

Foto: EPA

HRVATSKA je u posljednjem kolu skupine C u infarktnoj završnici pobijedila Srbiju rezultatom 25:24. Izabranice Nenada Šoštarića su upisale treći trijumf u skupini i time u drugu fazu natjecanja prenijele maksimalna četiri boda.

“Još jedna utakmica koja je iziskivala srce. Srbija je jedna jaka ekipa, sve igračice igraju u velikim klubovima, a nama je ovo treća jaka utakmica u nizu. Logično je da je bilo grešaka, normalno da odlučuje i taj kondicijski dio. Uspjeli smo zaustaviti njihove glavne igračice, odigrali odličnu 3-2-1 zonu. Uspjeli smo zaustaviti zadnji napad s čovjekom manje i što drugo reći nego skidam kapu curama“, kazao je izbornik Šoštarić.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra 12. prosinca protiv Norveške

U hrvatskim redovima je najefikasnija bila Dora Krsnik sa šest postignutih pogodaka, a odmah iza nje je s pet pogodaka bila Ćamila Mičijević.

“Osjećamo se predobro, fenomenalno, presretne smo, pomalo iscrpljenje i psihički i fizički. Napravile smo ogroman posao u prvoj fazi, sad ćemo se odmoriti tri dana, smiriti. Znamo što nas čeka u drugoj fazi, dat ćemo sve od sebe, pripremit ćemo se i nadamo se što boljem plasmanu“, rekla je Mičijević.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra 12. prosinca protiv Norveške koja je ostvarila sve tri pobjede u skupini D. Nakon toga Hrvatska će odmjeriti snage protiv Rumunjske i Njemačke.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više