DRUGA HNL

Šou u derbiju Osijeka i Dinama II. Golčina i nevjerojatan promašaj u dvije minute

Foto: NK Osijek

UTAKMICOM Osijeka II i Dinama II u Gradskom vrtu otvoreno je 2. kolo Druge HNL. Susret je završio podjelom bodova s konačnih 1:1, ali moglo je sve biti puno drugačije.

Momčad Osijeka bolje je otvorila susret, a nagrada za to došla je u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, kad je Luka Branšteter zabio svoj četvrti pogodak ove sezone.

Otkriće sezone

Izašao je u 59. minuti susreta pa je sada jasno da je njegov konto pogodaka posebno impresivan, jer je čak četiri gola postigao u samo 159 minuta provedenih na terenu.

Činilo se da će Osijek mirno privesti utakmicu kraju nakon što je dominirao većinu drugog dijela, a onda je Ivan Laća šokirao domaće krasnim pogotkom.

Luda završnica

Obrana Osijeka je u 92. minuti izbila jednu loptu iz svog kaznenog prostora, ali nije to učinila dovoljno dobro da lopta ode iz opasne zone, pa je ona pala na prsa Laće, koji je stajao na nešto više od 20 metara od gola domaćih. 

Laća je prsima primio loptu i lijepo ju odložio te iz prve opalio po golu Čavline, koji se bacio, ali nikako nije mogao dohvatiti loptu, pa je Dinamo izjednačio. Međutim, tu uzbuđenjima nije bio kraj.

U prilici se odmah nakon gola Dinama pronašao Ivan Baković, koji je ušao u igru u 89. minuti. S lijeve strane stigao je centaršut, koji je u kaznenom prostoru dočekao Baković, ali je njegov udarac sa svega nekoliko metara završio na gredi. Nakon toga više nije bilo uzbuđenja i bodovi su podijeljeni.

Pročitajte više