SNOOKER

Ronnie O'Sullivan: Tretiraju nas kao zamorce

Foto: Getty Images

U PETAK u Sheffieldu počinje Svjetsko prvenstvo u snookeru, a detalj koji tu vijest čini vrijednom čitanja je činjenica da će u dvorani Crucible Theatre biti dopušteno prisustvo gledatelja.

Iako su se diljem svijeta, pod različitim okolnostima, već mnogi sportovi vratili na scenu, ovo je prvi sportski događaj u Velikoj Britaniji u zatvorenom na kojem će biti prisutni gledatelji.

Reakcije među natjecateljima nisu dobre. Kvalifikant Anthony Hamilton, 48. na svjetskoj ljestvici, otkazao je nastup jer boluje od astme te smatra da je odluka o puštanju gledatelja "smiješna i preuranjena".

Gledatelji moraju nositi maske u dvorani, ali samo dok ne sjednu na svoja mjesta

"Tretiraju nas kao zamorce", prokomentirao je legendarni Ronnie O'Sullivan, peterostruki svjetski prvak.

Doduše, Crucible Theatre neće biti krcat, u njemu će biti maksimalno 300 gledatelja, raspoređenih u izolirane skupine po četvero. Na ulazu im neće mjeriti temperaturu, morat će nositi maske po dvorani, ali kad sjednu, moći će ih skinuti, što je detalj koji je posebno razljutio natjecatelje.

Treba li netko umrijeti zbog zabave?

"To je ludost!" rekao je Hamilton, a prenosi BBC. "Recimo da se jedna osoba zarazi u dvorani i umre. To je jedna osoba koja je umrla bez razloga, samo zbog zabave. Meni unutra neće biti ugodno, ne znam zašto bi ikome bilo kad znamo da se virus prenosi zrakom."

World Snooker Tour uvjerava da su zdravlje i sigurnost navijača, igrača i osoblja najviši prioritet, ali igrači nisu nimalo sretni zbog njihove odluke. O'Sullivan potpuno podržava Hamiltonovu odluku.

Prvenstvo je pokus, a igrači su zamorci

"Bilo bi mi čudno ući u sobu s 10 ljudi koje ne poznajem, kao što sam i činio, i ne bi mi bilo ugodno. Poštujem Anthonyjevu odluku, ali razumijem i organizatore koji žele publiku, koji žele da se stvari vrate u normalu. A mi imamo izbor, ne moramo igrati", rekao je O'Sullivan pa dodao:

"Možda će ipak početi testirati ljude u publici u nekom trenutku. Čuo sam ljude kako govore da ovo prvenstvo tretiraju kao pokus, a nas igrače kao zamorce. Treba negdje početi, a počeli su s igračima snookera. Naposljetku, za Anthonyja Hamiltona treba platiti puno manje osiguranje nego za Lewisa Hamiltona."

O'Sullivan je rekao da su mu neki prijatelji umrli zbog covida-19 i da se mjesecima nije približio majci na manje od osam metara jer je ona u rizičnoj kategoriji zbog upale pluća koju je lani preboljela.
 

Pročitajte više