Tucak o prvom suparniku Hrvatske na SP-u u vaterpolu: Nismo navikli na takvu igru

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKI vaterpolisti smješteni su u skupinu A Svjetskog prvenstva koje se od sutra do 17. veljače održava u Dohi. Suparnici hrvatskim igračima bit će reprezentativci Australije, Južnoafričke Republike i Španjolske, a turnir Hrvatska otvara sutrašnjim ogledom s australskom izabranom vrstom. Utakmica se igra od 11:30.

"Prva utakmica na svakom velikom natjecanju je posebna i zahtjevna, pa će takva biti i ova protiv Australije. Australija ne igra vaterpolo na kakav smo navikli na europskoj razini. I zbog toga će ova utakmica biti psihološki zahtjevna. Imali smo zbog toga posebnu pripremu, a mislim da smo igranjem protiv Italije i Grčke napravili sve što moramo napraviti prije Svjetskog prvenstva", rekao je izbornik Ivica Tucak i dodao:

"Isto tako, analizom smo igračima predočili sve što nas čeka protiv Australije. Optimistični smo, ali i oprezni prije prvog susreta. Naravno da imamo šansu i očekujemo pobjedu koja bi nam otvorila nešto lakši put prema našem cilju, a to je, u ovom slučaju, plasman na Olimpijske igre ove godine u Parizu."

Pročitajte više