Spahić, Ibišević i Misimović se oprostili od BiH u Zenici: "Krv, znoj i strast"

Screenshot

TRI legendarna nogometaša Bosne i Hercegovine oprostila su se danas od reprezentacije u Zenici tijekom prijateljske utakmice protiv Crne Gore, koja je završena bez golova. Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević započeli su susret u momčadi Roberta Prosinečkog, a u 17. minuti uslijedio je petominutni oproštaj.

Sudac je zaustavio igru, igrači Crne Gore napravili špalir za trojicu igrača, a tribine Bilinog Polja ih gromoglasnim aplauzom i ovacijama ispratile u mirovinu. 

"Krv, znoj i strast", poruka je s tribina za nezaboravne igrače.

Čelnici NSBiH uručili su im poklone, a kapetan Crne Gore na ovoj utakmici, Fatos Bećiraj, uručio im je posebne crnogorske dresove .

Spahić, Ibišević i Misimović podijelili su lopte navijačima na tribinama, nakon čega su izašli iz igre, a zamijenili su ih Emir Bičakčić, Kenan Kodro i Elvis Sarić. U nastavku meča Zmajevi su bili bolji rival, a Miralem Pjanić pogodio je lijevu vratnicu u prvom poluvremenu, dok su Crnogorci u drugom uspjeli zadržati remi i neporaženi napustiti Zenicu.

Spahić je za BiH igrao od 2003. godine te je skupio rekordna 93 nastupa, uz šest golova. Ibišević  je od 2007. do 2017. ukupno 28 puta tresao mreže rivala u 83 susreta, dok je Misimović od 2004. do 2014. odigrao 83 meča i zabio 25 pogodaka. 

Njih trojica su zajedno s Edinom Džekom i društvom odveli Zmajeve na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014., gdje su i igrali. BiH je ispala u skupini, ali je to ostao njen najveći reprezentativni uspjeh do sada.

Pročitajte više