Spajkiju u čast: Pomlađeni Dinamo pobijedio Dragovoljac golom Pandže

KRUNO JURČIĆ u Sigetu je na teren poslao mješoviti sastav (Turina, Tomečak, Barbarić, Cufre, Belak, Etto, Bišćan, Vrsaljko, Antolić, Primorac, Kramarić), a najbolji igrači Modrih ove sezone Badelj, Morales i Mandžukić dobili su poštedu.

U prvih pola sata Dinamo nije uspio terensku nadmoć pretočiti u pogodak, tek je Primorac zaprijetio udarcem s ruba kaznenog prostora, dok "dragovoljci" s druge strane nisu iskoristili tri lijepe prigode. Najviše pažnje u tim trenucima privukli su Bad Blue Boys koji su uzvikivali "Stjepan Spajić; "Ubij Srbina" te pjevali "Evo Jure i Bobana".

Najbolju šansu prvog poluvremena u 45. minuti Dinamo je imao kada je Domagoj Antolić iskosa s lijeve strane s dvadesetak metara odlično naciljao, ali je vratar Dragovoljca bravuroznom intervencijom spasio svoja vrata.

Dalibor Pandža zabio za pobjedu

U nastavku se slika na terenu nije puno promijenila. Dragovoljac je i dalje vrlo dobro parirao ekipi Modrih koju je Jurčić osvježio nekolicinom juniora. Ipak, na ulasku u 69. minutu Kramarić je prošao kroz obranu domaćina i poslužio Dalibora Pandžu, koji puca s nekih dvadesetak metara, lopta se odbija od jednog braniča Dragovoljca i preko vratara odsjeda u mreži.

Pred nešto manje od tisuću gledatelja "dragovoljci" su se tada otvorili i sjajnu priliku za izjednačenje imali u 79. minuti, kada je Nikola Gačešić ljevicom s petnaestak metara uzdrmao stativu Vidakovićeva gola (ušao u 55. minuti umjesto Turine). Otada pa do kraja utakmice dinamovci su s lakoćom čuvali rezultat.

Pročitajte više