Španjolci o Kaliniću: Od Atletica do ugovora za jedan euro sa samo jednim ciljem

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

HAJDUK je jučer potvrdio da se Nikola Kalinić ponovo priključio prvoj momčadi i da će se s njom pripremati za nastavak sezone. Povratak iskusnog napadača u splitski klub zanimljiva je tema i španjolskim medijima. Marca je tako popratila tu vijest uz podsjetnik na dane kad je bivši napadač hrvatske reprezentacije stigao u La Ligu.

Podsjeća se da je Kalinić 2018. godine stigao u Atletico iz Milana u transferu vrijednom 15 milijuna eura i ističe da će ovaj mandat u Hajduku odraditi za plaću od jednog eura mjesečno. Marca podsjeća i na izjavu Atleticovog trenera Diega Simeona iz tih dana. Hvalio je predanost Kalinića i govorio da donosi brojna napadačka rješenja njegovoj momčadi, a onda i da Kalinićeva uloga u madridskom timu nije bila velika. Svodi se na četiri gola i jednu asistenciju u 24 susreta, odnosno 1090 minuta.

Titula kao jedina nagrada

"Diego Costa, Alvaro Morata, Angel Correa, Antoine Griezmann... blokirali su mu put do napada pa je bio posuđen Romi 2019., prije no što je napustio Atletico 2020. u transferu u Veronu vrijednom 1.8 milijuna eura", dodaje se.

"Sad kad će uskoro napuniti 36, ponovo se vraća kući", piše Marca uz podsjetnik na prethodni povratak u veljači prošle godine. Vratio se u momčad svog života za plaću od jednog eura mjesečno da bi s njom bio prvak. To će biti njegova jedina nagrada", zaključuje se u tekstu.

Pročitajte više