Španjolci: Olmo pokriva četiri pozicije. Barci to treba i ona kreće po njega

BARCELONIN prioritet za sljedeću sezonu bit će kvalitetno rješenje na poziciji defenzivnog veznog. Druga pozicija na kojoj treba zaoštriti konkurenciju je pozicija na lijevom krilu u momčadi i tu je Barcelona pripremila rješenje, pišu španjolski mediji. Krenut će po Danija Olma.

Takvu ideju zagovaraju i trener momčadi Xavi i sportski direktor kluba Deco. Konsenzus je da je Olmo u idealnim godinama da napravi korak naprijed u karijeri, ali i to da je on igrač koji momčadi može pomoći na četiri pozicije.

Žele ga i u Premier ligi, ali i u Bayernu

Iako je veći dio karijere proveo na poziciji lijevog krila, Olmo je iskoristiv na obje krilne pozicije, u veznom redu, pa čak i kao napadač. "Borben je, jakog je karaktera, ima dobar udarac i postiže puno golova, a sve to dokazao je i u španjolskoj reprezentaciji. On je 4 u 1, a to je važan faktor koji su u Barceloni uzeli u obzir", piše Mundo Deportivo.

Interes, nastavlja se u tekstu, pokazuju dva jaka kluba iz Premier lige, ali i Bayern, koji je spreman platiti ga 60 milijuna eura. Barcelona se nada da bi Olmova ljubav prema Kataloniji i klubu u kojem je stasao prije dolaska u Dinamo mogao biti faktor koji će prevagnuti na njenu stranu. Tvrdi se da i on želi u Barcelonu.

Olmo je ugovorno vezan za RB Leipzig do kraja sezone 2026./27.

Pročitajte više