SP u rukometu

Sagosenova ozljeda utjecala je na ishod. Španjolci bolji od Norvežana za polufinale

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA rukometna reprezentacija je ostvarila plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Egiptu pobjedom nad Norveškom rezultatom 31:26.

Momčad izbornika Jordija Ribere je lakše od očekivanog svladala aktualnog viceprvaka svijeta. Španjolci ni u jednom trenutku utakmice nisu gubili, a na prvu su se osjetniju razliku odvojili u devetoj minuti povevši 6:3.

Norvežanima nije pomogla ni serija 3:0 na ulasku u drugi dio

Eksponencijalno su povećavali svoju prednost koja je u 25. minuti narasla na visokih plus šest (16:10). Na poluvrijeme se također otišlo sa šest golova prednosti Španjolske (21:15).

Iako su Norvežani u drugi dio ušli serijom 3:0, a Španjolci su bez gola bili sedam minuta, njihova pobjeda ni u jednom trenutku nije došla pod znak pitanja. Španjolci su mirno održavali prednost od četiri pogotka, a pred kraj su poveli i s pet pogodaka razlike.

Valja napomenuti kako je u prvom poluvremenu ozlijeđeni Sander Sagosen napustio teren i otišao u svlačionicu, dok je drugi dio utakmice započeo na klupi. Bio je to preveliki hendikep za Norvešku koja je na zadnja dva svjetska prvenstva osvajala srebro.

Španjolska u polufinalu igra protiv Danske

Kod Španjolaca je najbolji strijelac bio Alex Dujšebajev s osam zgoditaka, dok je kod Norvežana šest golova dao Magnus Jondal na lijevom krilu. Valja istaknuti i odlične vratare s obje strane. Coralles je za Španjolsku obranio 18 lopti, a Bergerud za Norvešku 15.

U polufinalu će u petak od 20:30 Španjolska igrati protiv Danske koja je nakon sedmeraca svladala Egipat.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više