Španjolci treća reprezentacija u povijesti koja je nakon poraza na otvaranju osvojila grupu

BILA JE to jednim velikim dijelom kvalitetna i otvorena utakmica s obje strane, a prilika i lijepih poteza nije nedostajalo. Treba napomenuti kako je u uvodu utakmice iznenadila taktička zrelost i kvaliteta pulena Marcela Bielse, koji su vrlo dobro parirali aktualnim europskim prvacima. Tako smo već u desetoj minuti zabilježili prvu priliku za Južnoamerikance. Nakon sjajne kombinacije Čileanaca, Beausjeur je prizemno ubacio na drugu stativu za Gonzalesa, međutim, ovaj je u padu pucao visoko, poviše gola.

Sjajan gol Ville i katastrofalna greška Brava

Do 24. minute nije bilo većih uzbuđenja, a onda su Španjolci iskoristili jednu veliku grešku čileanskog vratara. Alonso je dubinskom loptom isturio Torresa, vratar Čilea istrčao je izbiti loptu, no čini to slabo pa ona dolazi do Davida Ville koji iz prve sa 40-ak metara lijevom nogom prebacuje sve igrače i zabija za vodstvo Španjolske. Nakon gola Čile se nije predavao, a već desetak minuta kasnije bili smo svjedoci sjajne kontra Čileanaca, kada je sam na Casillasa išao Beausjour, dobro pucao, ali Pique u posljednji trenutak blokira njegov udarac.

Iniesta potvrdio pobjedu, sudac nepravedno isključio Estradu

Sedam minuta prije kraja poluvremena utakmica se prelomila i pobjednik je praktički bio odlučen. Villa je prošao po lijevoj strani, dobro vratio za Iniestu koji s petnaestak metara pogađa vrata čileanskog vratara. U istoj akciji isključen je i Estrada. Nepravedno, jer se Torres teatralno bacio a da ga ovaj gotovo nije ni dotakao. Estradi je to bio drugi žuti karton. Čileanci su tako u drugo poluvrijeme ušli s igračem manje i dva gola minusa. U tim trenucima Švicarskoj je bio dovoljan samo gol protiv Hondurasa za osminu finala.

Sretan gol Millara i rjeđe iritantno desetominutno trabunjanje Ivice Blažička

Međutim, Bielsa je izgleda sjajno inspirirao svoje igrače u svlačionici tako da ovi ulaze u drugi dio vrlo rastrčani i raspoloženi, gotovo da se nije ni vidio taj igrač manjka. I već u 47. minuti izjednačili su reprezentativci Čilea. Millar je tukao s ruba kaznenog prostora, lopta je pogodila Pique i promijenila smjer te prevarila Ikera Casillasa. Nakon gola Čilea igra se razvodila i do kraja smo gledali pravu uspavanku.

Ta uspavanka toliko je razbjesnila komentatora HRT-a Ivicu Blažička da je posljednjih desetak minuta utakmice rjeđe iritantno bulaznio o kojekavom sramotnom nogometu i bremenu prevare. Morao bi znati Ivica da se radilo o velikom ulogu i da je najsramotnije od svega u cijeloj toj priči bilo njegovo trabunjanje. Kao što smo rekli, obje su se momčadi zadovoljile rezultatom. Za Španjolce to je značilo prvo mjesto u grupi, a za Čile prolazak dalje ukoliko Švicarci ne zabiju dva gola Hondurasu. I nisu...

Pročitajte više