Španjolci uoči finala s Hrvatskom: U bazenu nema prijatelja, moramo stvoriti rat

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA i Španjolska večeras u 20:15 u Zagrebu igraju finale Europskog prvenstva u vaterpolu. Hrvatski vaterpolisti imaju priliku obraniti europsko zlato osvojeno prije dvije godine u Splitu te dohvatiti treću zlatnu medalju nakon što su bili najbolji i 2010. godine, također pred domaćom publikom. Hrvatska ima i dva europska srebra (2003., 1999.) te jednu broncu (2018.).

Hrvatska i Španjolska nisu osigurale mjesto na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. Budući da s EP-a u Pariz ide samo jedan, računica je jednostavna - europsko zlato donosi nastup na Igrama. Hrvatska i Španjolska već su igrale na ovom Euru, i to u prvom kolu grupne faze, kada je Hrvatska slavila nakon peteraca (14:12). Prijenos finala bit će na HRT-u 2 i Sportklubu 1.

"Cilj nam je podići pehar u Zagrebu"

"Vidjeli smo kakva je bila atmosfera u Dubrovniku, gdje se zbog buke nismo međusobno mogli čuti. Mi moramo stvoriti 'rat' u vodi. Imat ćemo priliku odvedemo li utakmicu u jak ritam, osobito u kontekstu plivanja. Samo obrana i iskorištavanje kontranapada", rekao je španjolski izbornik David Martin za El Pais.

Španjolski reprezentativac i član dubrovačkog Juga Sergi Cabanas naglasio je kako su ujedinjeni u želji za ostvarenjem cilja, a to je osvojiti zlato. "Cilj nam je podići pehar u Zagrebu. Kasnije ćemo razmišljati o Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama", dodao je Cabanas u razgovoru za španjolski savez.

Cabanas je otkrio kako je susreo svojeg kapetana iz Juga i hrvatskog vaterpolista Maru Jokovića. On mu je, rekao je Španjolac, poželio sreću u finalu. "Ipak, u bazenu nema prijatelja. Protiv Italije se vidjelo da je obrana naša snaga", smatra Cabanas.
 

Pročitajte više