Španjolska bruji o golu Barcelone u derbiju. "Ovo je ilegalno"

Screenshot: Twitter

VAŽNU pobjedu ostvarila je Barcelona u derbiju 19. kola La Lige. Kod Betisa je slavila 2:1 i tako se na vrhu odvojila na osam bodova prednosti od aktualnog prvaka Reala. Njen najveći rival doduše ima utakmicu manje, ali jasno je da je ovo veliki trijumf jer se Barca na polovici prvenstva učvrstila na prvom mjestu s čak 50 od mogućih 57 bodova u prvom dijelu sezone. Međutim, igrači, trener i navijači Betisa te madridski mediji skloni Realu ističu da je prvi gol Barcelone "nelegalan".

Betis žestoko zamjera sucu tvrdeći da ga je dvostruko oštetio u ovoj situaciji

U 65. minuti Barcelona je povela golom Raphinhe, koji je postigao na asistenciju Baldea. Akciju za gol počeo je Frenkie de Jong dodavanjem iz slobodnog udarca nakon faula na Gaviju. Taj slobodnjak Marca i As nazivaju "kontroverznim", a Betis "ilegalnim". Njegov igrač Juanmi tvrdi: "Govorili smo sucu da nije vidio očito - akciji Barce prethodio je faul nad našim igračem Aitorom."

Njegov trener Manuel Pellegrini na presici poslije meča dodaje: "Barcelona je izvela slobodnjak 20 metara dalje od mjesta na kojem je bio prekršaj." Betis dakle zamjera sucu De Burgos Bengoetxei da ga je dvostruko oštetio u ovoj situaciji. Da je slobodnjaku za Barcelonu prethodio nedosuđeni faul za Betis, a da je onda Gavi slobodni udarac izvodio daleko od mjesta na kojem je doista bio tako što je nakon što je fauliran nastavio trčati i onda pao puno bliže Betisovom golu.

Madridski mediji također nezadovoljni kako sudac "pogoduje Barceloni"

De Jong je brzo izveo slobodnjak sa spornog mjesta i slijedio je gol za Barcelonu. "Ova akcija za Betis predstavlja jasno pogodovanje Barceloni i najmanje što je sudac morao napraviti je prekinuti napad Barce te ponoviti slobodnjak s mjesta na kojem je prekršaj doista bio", piše Marca. Ovaj slobodan udarac je tema dana u Španjolskoj jer iz njega je Barcelona krenula prema pobjedi koja je gura ispred Reala i prema naslovu, a Betis ostavlja bez važnih bodova u borbi za Ligu prvaka.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SPORNI SLOBODNJAK

Pročitajte više