Španjolska je pobijedila Rumunjsku. Evo što to znači za hrvatske rukometaše

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI rukometaši uvjerljivo su nadigrali Rumunjsku 36:24 u drugom kolu skupine B Europskog prvenstva. To je potencijalno dobra vijest za Hrvatsku jer će, pobijedi li večeras Austriju, tako osigurati plasman u drugi krug uz prenošenje maksimalna dva boda. Susret s Rumunjskom u tom bi slučaju izabranicima Gorana Perkovca iz rezultatskog aspekta bio potpuno nebitan jer više ne bi mogli pasti s prvog mjesta u skupini.

Što ako Hrvatska ne pobijedi Austriju?

Ako Hrvatska izgubi od Austrije, onda će pak protiv Rumunjske morati ići na pobjedu. U slučaju da Hrvatska svlada Rumunjsku, a Španjolska Austriju, zatvorio bi se krug od tri reprezentacije s po četiri boda pa bi o prolasku u drugi krug odlučivala gol-razlika u međusobnim susretima, gdje Hrvatska dobro kotira zbog uvjerljive pobjede nad Španjolskom. Najgora solucija bila bi da Austrija pobijedi i Španjolsku jer bi onda sigurno bila prva u skupini i Hrvatska u drugi krug ne bi prenijela nijedan bod.

Remi s Austrijom pak ne bi bio loš za Hrvatsku. S pobjedom nad Rumunjskom bi Hrvatska sigurno bila prva ako Austrija ne pobijedi Španjolsku. Pobijedi li Austrija i Španjolsku, onda bi o prvoplasiranom u skupini odlučivala ukupna gol-razlika i tu Hrvatska, ponovit ćemo, jako dobro stoji.

Pročitajte više