Španjolski izbornik šokirao izborom najboljih. Nema Messija i Mbappea, tu je Modrić

Foto: EPA

IZBORNIK španjolske Luis de la Fuente na prvo je mjesto u izboru za FIFA-inu nagradu The Best stavio argentinskog napadača i člana Manchester Cityja Juliana Alvareza, na drugo reprezentativca Engleske i veznjaka Borussije Dortmund Judea Bellinghama, dok mu je treći bio kapetan hrvatske reprezentacije i desetka Real Madrida Luka Modrić. Podsjetimo, u ovom izboru glasaju izbornici nacionalnih reprezentacija, kapetani i novinari.

Leo Messi osvojio je prvo mjesto, odnosno proglašen je najboljim igračem 2022. godine prema FIFA-i. Iza njega su ostali francuski napadači Kylian Mbappe na drugom mjestu i Karim Benzema na trećem. Modrić je četvrti najbolji na svijetu prema ovom izboru.

De la Fuente je 1. siječnja službeno postao španjolski izbornik, čime je naslijedio Luisa Enriquea, koji je otišao nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. De la Fuente je 61-godišnji trener, a prije seniorske selekcije vodio je U-18, U-19 i U-21 reprezentacije Španjolske. Trenirao je i Alaves, Athletic Bilbao, Aurreru i Portugalete.

Mladi Argentinac na prvom mjestu

Alvarez, za Fuentea najbolji igrač svijeta 2022., 23-godišnji je napadač koji je prošle godine došao u City te je ove sezone u 30 nastupa postigao deset golova uz dvije asistencije. Impresionirao je na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je njegova reprezentacija osvojila prvo mjesto, a on postigao četiri pogotka. Od toga je dva zabio Hrvatskoj u polufinalu (0:3).

Bellingham je 19-godišnji vezni igrač i jedan od najvećih talenata na svijetu, za čiji se transfer bore klubovi poput Reala i Liverpoola i koji bi, prema dosadašnjim glasinama na nogometnom tržištu, trebao napustiti dortmundski klub za iznos veći od 100 milijuna eura. Brojni mediji prozvali su ga Modrićevim nasljednikom. Na SP-u je bio jedan od najboljih igrača Engleske, koja je ispala u četvrtfinalu.

Pročitajte više