BARCELONA

Španjolski mediji: Koeman je nazvao Rakitića i rekao mu da na njega ne računa

Foto: Getty Images/Guliver Image

NOVI Barcelonin trener Ronald Koeman je samo tjedan dana od kad je došao u klub počeo rekonstrukciju momčadi.

Katastrofalni poraz od Bayerna 8:2 u četvrtfinalu Lige prvaka do temelja je uzdrmao Nou Camp na kojemu dolazi do velikih promjena. Nakon što je smijenjen Quique Setien, a s njim i Eric Abidal, klub je gotovo cijelu prvu momčad stavio na transfer listu, a nedodirljivi su samo Marc-Andre Ter Stegen, Clement Lenglet, Frenkie de Jong i Lionel Messi.

Barca se ovog ljeta rješava svih igrača koji više nisu ključni za prvu momčad, a Ronald Koeman je danas počeo s telefonskim razgovorima. Kako piše Mundo Deportivo, prvi igrač kojeg je Nizozemac nazvao bio je Luis Suarez kojemu je Koeman rekao da na njega više ne računa te da može potražiti novi klub.

Suarez postaje slobodan igrač

Urugvajac bi do kraja ovog tjedna trebao raskinuti ugovor s Barcelonom koji je trajao do sljedećeg ljeta i po kojem je 33-godišnji Suarez zarađivao nešto manje od 20 milijuna eura po sezoni. To znači da će Suarez, koji je u Barcu došao 2014. iz Liverpoola za 80 milijuna eura (s bonusima), s Nou Campa otići kao slobodan igrač i novi klub dovest će ga bez odštete.

Kako javlja katalonski radio, Koeman je nakon Suareza nazvao Ivana Rakitića kojemu je priopćio da ga također ne treba i dao mu zeleno svjetlo da potraži novi klub. Koeman hrvatskog reprezentativca ne vidi u veznoj liniji nove Barcelone, a za Rakitića je najzainteresiranija Sevilla i taj transfer ne bi trebao biti preveliki problem.

Coutinho se vraća i Koeman ga želi

Barcelona, koje je prošle godine svim silama pokušala zadržati 32-godišnjeg Rakitića, navodno mu neće raditi probleme oko transfera u Sevillu iz koje je došao iste godine kad i Suarez za 18 milijuna eura. Rakitić je u Barceloni igrao kod svih trenera, a u 310 utakmica upisao je 35 golova i 42 asistencije.

Koeman se navodno zahvalio i Samuelu Umtitiju, a nazvao je i Coutinha. Brazilac je sinoć s Bayernom osvojio Ligu prvaka, a Koeman mu je rekao da je dobrodošao na Nou Camp te da će imati značajnu ulogu sljedeće sezone.

Pročitajte više